Isparta Valisi Memduh Oğuz, üretimi durdurulan fabrikaların yeniden üretime geçmesi için valilik olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Oğuz, üretimine çeşitli nedenlerle ara veren ancak tekrar üretime başlayan İpliksan Fabrikası'nı ziyaret etti.

İpliksan Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Gürkan ve Fabrika Müdürü Ahmet Kınay tarafından karşılanan Vali Oğuz, iplik üretim ve halı üretim tesislerini gezdi. Oğuz, "Çok güzel bir tesis, inanın burası benimmiş gibi sevindim. Çünkü burada milli üretim var, istihdam var ve ekonomiye katma değer oluşturuluyor. Aynı zamanda ihracat yaparak döviz girdisi sağlanıyor.

Sizler iş adamları olarak ülke kalkınmasında lokomotif görev üstleniyorsunuz, elinizi taşın altına koyarak ülke adına risk üstleniyorsunuz, o bakımdan bizlere bir hizmet düşecek olursa yapmaya hazırız." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Melih Gürkan da Vali Oğuz'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Gürkan, "Bizlere moral verdi, güç verdi. Sayın Valimiz sanayiyi çok iyi bilen ve sanayiciye destek olmak isteyen birisi, o anlamda çok gurur verici şeyler söyledi bize." dedi.

Melih Gürkan, Isparta'da yapılan bu üretimin bütün dünyaya ihraç edildiğini belirtti. Gürkan, halı ve iplik kısmında toplam 650 personel ile birlikte 3 vardiya olarak kesintisiz bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, üretimin yüzde 75' ini Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini anlattı.