İlimize geldiği günden beri her fırsatta çocuk yuvalarını ve sevgi evlerini ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, eşi Canan Oğuz ile birlikte yeni yıla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Sevgi Evinde girdi.
 
Beraberinde SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kızı Zeynep Konur Günaydın, SDÜ İşletme Bölümü Öğrencisi Burçin Özdemir, Gazi Üniversitesi Ekonometri Mezunu Şeyma Özdemir ile birlikte ‘Şehrigül Sevgi Evi’ne gelen Vali Oğuz, hayatının en güzel akşamlarından birisini yaşadığını belirtti.
 
Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve müdürlük çalışanları, sevgi anneleri ve ‘Efeler Sevgi Evi’ ve ‘Şehrigül Sevgi Evi’ çocuklarının da hazır bulunduğu akşamda hep birlikte yemek yenildi, oyunlar oynandı ve yeni yıl dilekleri tutuldu.
 
Vali Oğuz; “Buradaki sevgi bütün dünyaya yayılsın”
 
Yurtta kalan çocukların devletin şemsiyesi altında bulunduklarını ifade eden Vali Oğuz; “Çocuklar öncelikle şunu belirtmek istiyorum, biz sizleri gönülden seviyoruz, bunu hiçbir zaman unutmayın. Sizlere kapımız her zaman açık, özel veya genel olabilir, her türlü sorununuzu bana anlatabilirisiniz. Sizler çok şanslısınız, bizim esas amacımız dışarıda kalan sokak çocuklarını da kucaklayabilmektir.
Çok şükür devletimiz kimsesiz çocukları şemsiyesi altına alarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta. Bulunduğumuz ev orta halli bir ailenin evinde bulunması gereken eşyalarla dolu ve hatta ondan bile daha iyi şekilde tefriş edilmiş durumda. Önce yaratana şükrediyoruz, sonra da devletimize çok teşekkür ediyoruz.   
 
 
İnşallah 2013 yılı 2012 yılından daha güzel olur. 2013 yılı mutluluklara vesile olsun, huzura vesile olsun ve barışa vesile olsun. Biz hiçbir çocuğun üzülmesini, ağlamasını istemiyoruz. Bütün çocukların yüzü gülsün. Bunu sadece kendi şehrimiz içi değil, bütün ülkemiz çocukları için, bütün dünya çocukları için istiyoruz. Kardeşlik olsun, sevgi olsun. Şu sıcak yuvadaki sevgi buradan bütün dünyaya yayılsın.  
 
Buradan bütün kardeşlerimizi selamlıyoruz, sizin şahsınızda bütün dünya çocuklarına ve insanlığa sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yeni yıl diliyoruz” dedi.
 
Vali Oğuz’un konuşmasından sonra Fatma, Ramazan, Batuhan ve Kadir’in doğum günü pastaları hep birlikte kesildi.
 
Çocuklara çeşitli yeni yıl hediyeleri veren Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, çocukları tek tek öperek yeni yıllarını kutladılar.