Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta kümede kalma savaşı veren Ispartaspor’a bir destek de Vali Memduh Oğuz’dan geldi. Vali Oğuz, Valilik Göl Toplantı Salonu’nda önceki gün saat 17.30’da Ispartasporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi. Toplantıya Ispartaspor Kulüp Başkanı Selçuk Tık, İdari Menajer Mehmet İpekçi, Yöneticiler Ahmet Avcı, Vedat Canerik, Teknik Sorumlu Metin Ersan, yardımcıları, gazeteciler ve futbolcular katıldı.

VALİ OĞUZ; “ŞİMDİ ISPARTASPOR İÇİN KENETLENME ZAMANI” 

      Toplantıya katılanları tek tek tanıyan Vali Memduh Oğuz, sözlerine sporla ilgili anekdotlar vererek başladı. Genç futbolculara seslenen Vali Oğuz, “Gençler benim için çok önemli. Sizin bütün problemleriyle ilgiliyim. Her birimiz benim için değerlisiniz. Birey olarak çok kıymetlisiniz. Yönetimle de beraberiz. Isparta benim 5. vilayetim. Daha önce 4 vilayette görev yaptım. Tabii Kaymakamlıkta. 1996 yılında Kocaeli Valisi iken Bülent Uygun’lar, Saffet Sancaklı’lar bizlere gelerek sıkıntılarını anlatırlardı. O dönemde Teknik Direktör Mustafa Denizli’ydi. Görev yaptığım illerde spora destek verdim ve vermeye devam edeceğim. Ancak halk da spora sahip çıkmalı. Şehrin bütünlüğü çok önemli. Isparta halkı takımıyla bütünleşmeli. Gazeteci ve yönetici arkadaşlarla konuştuk. Isparta’da geçmişte çok coşkulu maçlar oynanmış. Tribünler olmuştu. Geçmişte Isparta birlik olmuş, gelecekte olacak” dedi.

“GÜMÜŞHANE MAÇINI KAZANIN 20 BİN TL PRİMİ ALIN” 

     Pazar günü oynanacak Gümüşhane maçının kazanılması halinde 20 bin TL prim vereceğinin müjdesini veren Vali Oğuz, “Ben kaybetmeyi sevmiyorum. Geçen Orhangazi maçına gelecektim, gelmek istemedim. Uğurlu geldi gelmediği olayına inanırım. Galibiyeti hakkınızla, alın teriyle ve bileğinizin gücünüzle almalısınız. Şimdi Beykoz’u deplasmanda yendik ve Orhangazi ile berabere kaldık. Kazanırlarsa ödüllendireceğimi söylemiştim. Burada sizlerle beraber olmamın nedeni: hem tanışmak hem de bazı sürprizleri vermekti. İstanbul’da bir dizi temaslarda bulundum. Bizi oraya davet ettiler ve oradaki İşadamlarımızla Ispartaspor’u da konuştuk. Ben somut ve elle tutulan gelişmeleri severim. İşadamlarımızla birlikteki toplantımız oldukça verimli geçti. Ben yapabileceğim katkıları söyledim onlarda. Sonuç olarak Gümüşhane maçını alın, 20 bin TL. Benim maaşımla bu kadar. Yardım almak istiyorsanız, alın size fırsat. Siz gençlere yardım etmek istiyorum. Bir spor kulübü ancak o ilin ilgilenmesiyle yaşar. O il sahip çıkmazsa kulüp ayakta duramaz. İşte Trabzonspor halk kulübü benimsemiş ve bugün şampiyonluğa oynuyor. Gördüm kadar Isparta halkı bütünü ile spor ile bütünleşmemiş. Ispartaspor maddi sıkıntılar çekiyor, Ispartaspor’a kimse sahip çıkmamış filanca sahip çıktı diye sözler ortada laflar dolanıyor. Sahip çıkılsaydı böyle mi olurdu? Eğer bu maçı kazandığınız takdirde kendi maaşımdan 20 bin TL sizlere vaat ediyorum. Bu galibiyet primi değil, benim size bir desteğim olarak bunu görün. Her şeyden önce sizler benim çocuklarımsınız. Size yardım etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“ISPARTASPOR’U DÜŞÜRMEYECEĞİZ”

      Teknik heyet ile futbolculara övgüler yağdıran ve inandıktan sonra başarının geleceğini söyleyen Vali Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:“ Sizler bana Türkiye Cumhuriyeti ve devletimizin emanetlerisiniz. Sizleri kesinlikle mağdur etmeyeceğiz. Ispartaspor’u düşürmeyeceğiz. Bu durum beni çok üzüyor. İşimiz zor kolay değil. Zaten kolay olanı herkes yapar. Önemli olan zoru başarmaktır. Teknik Direktörümüz Metin Hoca güler yüzlü ve genç bir çalıştırıcı. İyi niyetli, idealist bir insan. Pırıl pırıl gençlerimiz var. İsterseniz yaparsınız. Sporcu sağlam antrenman yapmalı, kendine çok iyi bakmalı. İnandıktan sonra başarı gelecektir. Türkiye’nin en iyi hocalarını ve yöneticilerini tanıyorum. Yetenekli gördüğümüz futbolcuları vitrinde olmasını da sağlayacak güçteyiz.”

“GÜMÜŞHANE MAÇI ÇIKIŞA GEÇME MAÇI OLSUN”

      Vali Oğuz, maç gününün Atatürk’ün Isparta gelişinin tarihi olduğunu belirterek, çifte sevinç yaşamak istediklerini söyledi. Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir zaman pes etmeyeceksiniz ve savaşacaksınız. Biri bana 5 kilometre koşuyorum derse ben de koşarım derim. Yeter ki isteyin, başaracaksınız. Hep birlikte başaracağız.

      Futboldan pek anlamam ama futbolcudan iyi anlarım. Sizler zeki insanlarsınız. Özel durumları ve sıkıntıları olan bizzat bana iletsin. Gümüşhane maçında sizlerden galibiyet bekliyorum. Maç 6 Mart’ta oynanacak. Ulu Önder Atatürk’ün Isparta’ya geldiği tarihi. İnşallah Gümüşhane maçıyla çifte sevinç yaşacağız. Allah yardımcınız olsun.”

“TIK; HEDEFİMİZ TAKIMI LİGDEN DÜŞMESİNİ ENGELLEMEK”

      Kulüp Başkanı Selçuk Tık ise 8. Olağanüstü Kongrede takımı alabildiklerini söyledi. Takımın göz göre göre küme düşmesine kayıtsız kalamadıklarını belirten Tık, “Beykoz’u Beykoz’da yendik. Orhangazi ile beraberdik kaldık. Yenebilirdik de. Şimdi sırada Gümüşhane maçı var. Bu takımı ligde bırakmak için göreve geldik. Bize görev hep zor dönemlerde düşüyor. Siyasetle gelen arkadaşlar bu takımı zor hale sokuyorlar. Kendimi nöbetçi başkan olarak görüyorum. Ispartaspor büyüklerimiz ve halkımızın desteğiyle ligde kalacak. Sayın Valimize katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

ÖZLER; “ISPARTASPOR İÇİN GECE – GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

      Isparta Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı ve Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Özler ise ziyarette yaptığı konuşmada Gümüşhane maçını kazanılacağına yürekten inandığını söyledi. Pembe-yeşilli takımın bu zor günlerde tek yürek olması halinde kurtulacağını ifade eden Özler, “Sezon başından bu yana Ispartaspor için gazeteci arkadaşım Levent Doğan ile birlikte gece gündüz koşturuyoruz. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz. Ortak payda Ispartaspor’un değerinin bilinmesini istiyoruz. Sayın Valimiz bugün müjdeli haberler verdi. Ayrıca Akdeniz Gazetesi Sahibi İsmail Rüştü Çelik Bey’de, Gümüşhane maçının kazanılması halinde tüm futbolcu kardeşlerimize ehliyet kursunu ücret almayacak. Bu müjdeyi de buradan futbolcu arkadaşlarımıza duyurmak istiyorum” dedi.