İl milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın eğitim alanında çok önemli bir il olduğunu belirtti.

 İllerin özelliklerine göre il müdürlüklerinin önem derecesinin belli olduğunu belirten Vali Oğuz; “Isparta’nın en önemli özelliklerinden birsi de eğitimdir, dolayısıyla Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü dünyanın ve Türkiye’nin başka şehirlerinden olduğundan daha fazla önemlidir. Çünkü burada eğitimin üçayağa olan öğrenci, öğretmen ve veli eğitimle çok ilgilidir. O bakımdan Isparta’da eğitim teşkilatını sevk ve idare etmek önemlidir. Zaten biz ‘İlim şehri Isparta’ diyoruz, mesaimizin büyük bir kısmını bu doğrultuda harcıyoruz.        

 Burada eğitim çıtası çok yüksektir. Üçüncü yılına başladığım Isparta Valiliği dönemimde bu çıta artarak devam etmiştir. Bugün güne okul ziyaretleriyle başladım, iki okulumuzda dört sınıfta öğrencilerimizle beraber olduk. Bu ziyaretler klasik bir vali ziyaretinin ötesinde çocuklarla bire bir ilgilenme şeklindendir.

 Yeni göreve başlayan arkadaşımız Muhammed Beye öncelikle başarılar diliyorum. Kendisi gerek değişik Türkiye’nin değişik bölgelerinde, gerekse İstanbul’da önemli görevlerde bulunmuş değerli bir arkadaşımızdır.

Gelişmiş ülkelerde müesseseler çalışır, az gelişmiş ülkelerde de şahıslar çalışır.  Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü müessese haline gelmiştir, yani burada hizmet sürekliliği vardır. Okuldaki müstahdemden buradaki şube müdürlerimize kadar her personel bu görev şuuru içerisinde çalışır. Elbette tek tük aksaklıklar olur, suçlar olur. Biz bunlara müsamahayla bakmayız, gereği neyse yerine getirilir. 2013 yılı Isparta Milli Eğitiminde inşallah yeni bir atılımın yılı olacaktır” dedi.

Nazik ziyareti nedeniyle teşekkürlerini bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ise, Vali Oğuz’un bilge ve önder kişiliğinde Isparta’nın eğitim çıtasını biraz daha yukarı taşımak için gayret sarf edeceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Öztürk konuşmasında; “ben böyle eğitime duyarlı bir valiyle çalışmaktan dolayı çok mutluyum.

Her değişiklikte taze bir kan vardır, ayrı bir bakış açısı vardır. Biz elimizden geldiğince onu yansıtmaya çalışacağız. Tabi burada Sayın Valimizin bilge ve önder kişiliği bizlere rehberlik edecek.

Isparta’ya geldiğim günden beri Sayın Valimizin ve değerli Ispartalıların göstermiş olduğu sıcaklığa gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.