Ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü ve ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan’da eşlik etti.

Mehmet-Ahmet Yüceer kardeşlere ait Yüceer Kereste Fabrikasında işadamlarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen Vali Memduh Oğuz; “Sizin yaratmış olduğunuz katma değerle, sizin vermiş olduğunuz vergilerle okullar, hastaneler yapılıyor. O bakımdan vilayet olarak sizin yanınızdayız ve hizmetinizdeyiz” dedi.

VALİ OĞUZ; “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İÇİN İLAVE İMTİYAZLAR İSTEYECEĞİZ”

Sanayicilerle istişare içerisinde olacaklarını ifade eden Vali Oğuz; “Burası konumu itibariyle, yeri itibariyle Türkiye’ye örnek olacak bir sanayi bölgesidir. Antalya limanına yakın, Süleyman Demirel Hava Limanı hemen yanı başında, Burdur Isparta yolu kavşağında, arazi şartları itibariyle mükemmel, asayiş ve güvenlik problemi yok ve çevrede istedikleri kadar iş gücü var. Bununla birlikte işbirliği yapılabilecek Afyon, Burdur ve Isparta üniversiteleri var. Bu bakımdan Isparta Sanayi Bölgesinin atılım yapması için önünde hiçbir engel yok. Bilen bir vali olarak söylüyorum, Türkiye’de altyapısı ve konumu itibariyle bu kadar hazır, üstelikte boş arsası bulunan ikinci bir organize sanayi bölgesi bulunamaz.

Bu çok büyük bir imkân, bir tek eksiğimiz var; tanıtım! Elbette burada yatırım yapacak sanayicilerimiz için bir takım ilave imkânlara bizim aracılık etmememiz gerekiyor. Isparta’nın genel menfaatini savunurken, buraya özgü bir takım ilave imtiyazları da isteyeceğiz. Isparta buna layıktır ve Ispartalı bunu hak etmiştir. Bu cümleden olmak üzere ortak bir çalışma başlatıyoruz. Ne kadar çok verimler aldığımızı kısa süre içerisinde göreceksiniz.

VALİ OĞUZ; “BİZ HAYIRLI İŞLERDE ACELE EDERİZ”

Biz hayırlı işlerde acele edin ilkesine inanırız, o nedenle hayırlı işlerimizde acele ederiz, diğer işlerimizi temiyle, düşünerek yaparız.

Burada bulunan sanayicilerimiz bir alan tanzimi yapmışlar, camisiyle ve diğer donatılarıyla bir proje yapmışlar. Kamuoyuna henüz açıklamadığımız Batı Akdeniz Ajansımızın bir ‘Gül Park’ projesi var, bütün ayrıntısıyla söylemek bizim işimizi engelleyebilir ama aşağı yukarı % 95 hallettiğimiz bir iş. Allahın yardımıyla bütün bürokratik engelleri aştık, para problemimizde kalmadı, karşılıksız olarak kredi alabileceğimiz bir yatırım projesini bitirmek üzereyiz. Bunu kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum ama burada şartlar böyle gelince açıkladım, organize sanayinin sosyal alan projesiyle bu proje bir araya getirilebilir ve bu proje organize sanayi bölgemizin tacı olur, süsü olur. Yol kenarında bir cazibe merkezi olur.

VALİ OĞUZ; “BİZ İŞLERİMİZİ İSTİŞAREYLE YAPARIZ”

Biz işlerimizi şurayla, istişareyle yaparız, bize danışılanı bizde başkalarına danışırız. Akıl akıldan üstündür, hayatımızda hep bunu gördük. Benim burada vazifem organize sanayi bölgemizin yönetimiyle BAKA’yı bir araya getirmek ve ‘Gül Park’ projesini müşterek götürmelerini sağlamak. İnşallah camimizi de beraber yaparız, biraz önce Meclis Başkanımız söyledi, sanayicilerin yardımına ihtiyaç olmadan bu camiyi yapacak paramız var dedi. 

Ben insanların kendine güveneni çok severim, Allahın izniyle sizinle beraber her hayırlı yola gidilir. Isparta’da SDÜ’de yarım kalmış bir camimiz daha var, bu camiyi de inşallah bitiririz. 40-50 bin öğrencisi olan bir üniversitemiz o nedenle onu da birlikte bitiririz” dedi. Toplantı karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.