Kitap dağıtım törenine Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Çocuk Yetiştirme Yurt Müdürü Ali Avşar, Kütüphaneler Müdürü Nur Peri İpek, yurt öğretmen ve çalışanları ile birlikte öğrenciler katıldı.

Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında yetiştirme yurdunda kitap dağıtımı yaptıklarını belirten İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç; “Yurtta kalan çocuklarımıza Isparta’yı daha iyi tanıyabilmeleri için çeşitli kitaplar dağıtıyoruz. Amacımız hem Isparta’yı tanıtmak hem de çocuklarda okuma alışkanlığını arttırmak” dedi.

VALİ OĞUZ; “KİTAP DAĞITMAK ÇOK ÖNEMLİ,

AMA BEN ESAS SİZİ GÖRMEYE GELDİM”

‘Çocuklar ben sizin hem babanız hem de dedenizim’ diyen Vali Memduh Oğuz; “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yetiştirme yurdu mezunu, eskiler, yeniler, evlenenler, çocuk sahibi olanlar bana telefon edip senin yanına geleceğiz diyorlar. Bende ne istiyorsunuz, bir ihtiyacınız mı var diyorum. Sen yetiştirme yurdunda kalanların babası değimlisin? Evet, öyleyim diyorum, eh öyleyse babamızı ziyarete geleceğiz diyorlar. Hiçbir ihtiyacımız yok, bizim tüm ihtiyaçlarımızı devlet karşıladı, biz sadece babamızı görmeye geldik diyorlar. Sizinle benim aramda böyle bir ilişki var, sadece Isparta’nın yetiştirme yurdundaki çocukların değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün yetiştirme yurdundaki çocukların babasıyım. Kendimi öyle hissediyorum ve öyle kabul ediyorum. Buraya gelince de sanki evimize geldik gibi oluyor. Isparta’ya yeni geldiğimiz için tanışma ve hoş geldin ziyaretleri çok olduğu için pek görüşemedik ama aklım hep sizde. Biliyorsunuz ilk göreve başladığım günü burada birlikte geçirdik. O gün size bir söz vermiştik, halı saha yaptıracaktım. Benim ilk imzam o halı sahanın yapımı oldu. Süreç böyle işliyor, bir takım mevzuatlar yerine getirildi ve önümüzdeki pazartesi günü ihaleye çıkılıyor.

Kitap dağıtmak çok önemli, ama ben esas sizi görmeye geldim. En sevdiğim şey yurt çocuklarının bir birlerine olan düşkünlüğü, onu sizden olmayan kimse bilemez. Aradan seneler geçse bile bir birinize ne kadar bağlı olduğunuzu, dayanışmayı ve kardeşliği kimse bilemez. Erzurum’a gitseniz bile sizin gibi bir yırt çocuğunun evi sizin evinizdir” dedi. Tören kitap dağıtımıyla sona erdi.