METEOROLOJİDEN UYARI

Son günlerde ülkemizin almış olduğu aşırı yağışlar ve neticesinde meydana gelen sel felaketleri ile ilgili olarak Valilik Afet Kriz Merkezi bir dizi uyarılarda bulundu.

Bu kapsamda Vali Ali Haydar ÖNER Başkanlığında Valilikte bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Vali Yardımcıları Niyazi CAN ve Bekir KAYA, Belediye Başkan Yardımcısı Resul GÖÇER, İl Emniyet Müdürü Yahya BAL, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim YILDIRIM, Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan YILDIZ ve diğer ilgili daire amirleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ali Haydar ÖNER; “Önceki gün alınan yağışlardan sonra toprağın suya doyduğu anlaşılıyor. Bu gece ve yarın öğleden sonra ağırlıklı olmak üzere etkili yağışlar alabileceğimiz belirtiliyor.
Bu doğrultuda ön hazırlıkları yapmak, teyakkuza geçmek ve kriz merkezimizi hizmete hazır halde tutmak amaçlı olarak bir aradayız. Sayın Meteoroloji Bölge Müdürümüz konu ile ilgili olarak, yağış tahminleri hakkında kriz üyelerine bilgiler verecek.
Bu doğrultuda her birim üzerine düşen görevi, panik yapmadan ve heyecan yaratmadan doğru bir şekilde yerine getirecek” dedi.

Girit adası üzerinden bölgemize doğru etkili yağışların geldiğini söyleyen Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan YILDIZ; “Kurulun değerli üyeleri, atmosferdeki süregelen bir döngü içerisinde ilimizde önümüzdeki günlerde kuvvetli bir yağışın etkisi altında kalacak. Tahminlerimiz bu doğrultudadır.
 Bizi etkileyecek olan sistem orta Akdeniz üzerinden gelen ve aktivitesi çok olan bir yağış şeklinde olacak. Girit adası üzerinden gelecek olan etkili yağışlar, Fethiye üzerinden bölgemize giriş yapacak. Özellikle Aksu, Yenişarbademli ve Sütçüler ilçelerinde etkili olacak yağışın sele dönüşme ihtimali bulunmakta.
O nedenle dikkatli olunması gerekmekte. Şiddetli yağış alacak olan bölgelerde metrekare olarak 20-30 Kg. yağış beklenmekte. Toprağın suya doyduğunu dikkate alırsak bu miktar riski oluşturmaktadır.

Ayrıca yağışların yoğun olacağı bölgelerde yıldırı düşmelerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir” dedi.

Vali Ali Haydar ÖNER yağışın yoğun olacağı İlçe Kaymakamlarını telefonla arayarak, dikkatli olunmasını, bu konuda vatandaşların uyarılmasını, alınabilecek diğer önlemlerin alınmasını, İş Makinesi operatörlerinin her an hazırlıklı olmasını ve haberleşme kesintisine karşın cep telefonlarının sürekli açık tutulması talimatını verdi.