Vali Vahdettin Özkan merkeze bağlı köy muhtarları ile köylerinin sorunlarının görüşüldüğü istişare toplantısında bir araya geldi. Vali Yardımcıları ve ilgili daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Özkan ilk olarak köy muhtarlarının taleplerini dinledi.

Bütün köy muhtarlarının tek tek söz aldığı toplantıda Vali Özkan aktarılan taleplerin Valilik İş Takip formuna kaydedilerek oluşturulacak bir komisyonda yeniden görüşülmesi ve öncelikli konuların acil olarak çözüme kavuşturulması konusunda ilgililere talimat verdi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve büyük maddi kayıplara neden olan zirai don olayı ile ilgili konuşan Vali Özkan, ilgili bakanlıkların da ciddi bir şekilde çiftçinin mağduriyetin giderilmesi konusunda çalıştığını belirtti.

Vali Özkan köylere yapılacak olan ek hizmetlerin Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile Isparta’ya gönderilen ek ödenek ile yapılacağını kaydederek projesi yapılan işler için Isparta olarak kaynak sıkıntısı çekmediklerini söyledi.

Türkiye’de ilk açılan Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumlarından birinin Isparta’da olduğunu kaydeden Vali Özkan kabul edilen proje sayında ciddi bir artış olduğunu belirterek köy muhtarlıklarının yüzde 65’i hibe edilen TKDK desteklemelerinden yararlanmalarını da istedi.