Vali Ömer Seymenoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek Birik Başkanı Ahmet Tural, oda başkanları, esnaf ve sanatkarlarla bayramlaştı. 

23 Nisan kutlamaları fener alayı ile devam etti 23 Nisan kutlamaları fener alayı ile devam etti

Birlik Başkanı Ahmet Tural,  oda başkanları ve Kadın Komisyonu Başkanı Figen Arı tarafından karşılanan Vali Seymenoğlu’na Başkan Tural, Birlik bünyesinde oluşumunu tamamlayan Kadın Komisyonu hakkında bilgi verdi.  Vali Seymenoğlu da bu tür oluşumları her zaman desteklediklerini belirterek, “Sizleri tebrik ediyorum. Doğru bir iş yapmışsınız. Kadınlara öncelik mutlaka verilmeli. İnşallah rol model olursunuz. Bu bayramda duyduğum en güzel haberlerden biri. Valilik olarak bizler de gereken desteği vermeye hazırız” dedi. 


ŞÜKÜRLER OLSUN ÜLKE OLARAK ÇOK GÜÇLÜYÜZ
Bayram günü esnaf ve sanatkarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Seymenoğlu, “Pandemiden en çok etkilenen kesim sizler oldunuz. Dünyada nasıl tedbirler alınıyorsa ülkemizde de alınmak zorundaydı. Bunun yansıması olarak, ilimizde de bir takım kararlar aldık.    Elbette alınan bu kararlardan ekonomik anlamda en çok esnafımız etkilendi. Bu mücadelede bazen az kazandık bazen zarar ettik. Bazı arkadaşlarımız dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Bazı arkadaşlarımız da bu süreçten kendisini büyüterek çıktı. Ardından Rusya Ukrayna savaşı başladı. Bunun verdiği sıkıntıları piyasada zaman zaman yaşıyoruz. Şükürler olsun ki ülke olarak güçlüyüz. İleriye yönelik stratejimizi iyi belirleyebiliyoruz. Bazen , işadamlarımız, esnafımız, umulan beklenen kar sağlanamasa da hayatta kalmaya devam ediyor. Elbette bu esnafımızı zorluyor ama odaların, Birliklerin, konfederasyonun siyasi iradeyle görüşmesiyle zaman zaman teşvikler, destekler açıklanıyor. Böylece esnafımızı rahatlatma imkanına ulaşmış oluyoruz. Bu olumsuz süreçten sonra bugün bayramlaşmayı Rabbim bize tekrar nasip etti. Geçtiğimiz 3 yılda yaşadığımız bu problemleri inşallah bir daha yaşamayız.   Esnafımız inşallah kendisini yeniler ayağa kalkar ve önümüzdeki süreçte yatırımlarını yeniden canlandırabilir. Bu duygu düşüncelerle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi. 


KARARLAR ESNAFIN EN AZ 
ZARAR GÖRMESİ İÇİN ALINMIŞTIR

Vali Ömer Seymenoğlu’na teşekkürlerin ileten Başkan Tural da “Milli ve dini bayramlarımız birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın en büyük göstergesidir. Bugün de  devletin şefkatli elini, şefkatli yüzünü, Birliğimizde görmekten mutluluk duyduk. Pandemi sürecinde evet sıkıntılarımız vardı ama bu iki buçuk yıllık içinde merkezi hükümette ve ilimizde Sayın Valimizin koordinasyonundaki toplantılarda esnafın en az zarar görmesi için kararlar alınmıştır. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ederim. Rabbim böyle bir salgını bir daha ülkemize ve dünyaya göstermesin” diye konuştu. Bayram ziyareti, iyi dilek temennileriyle son buldu.