ISPARTA VALİSİ ÖMER SEYMENOĞLU’NUN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI


İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 70. Yılını kutladığımız bugünde,  insanları hak ve özgürlüğünü teminat altına alan bu beyannameye ilk imza atan ülkelerden biri olmanın gururunu yaşamaktayız.

Tarih boyunca farklı kültürlere ve dinlere kucak açarak dünya barışına önemli katkılar sağlayan Ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını her zaman ortaya koymuş ve bu konuda önemli sözleşmelere imza atmıştır.

Demokrasinin ve hukuk devleti ilkesinin korunması ve ileri götürülmesi yanında insan haklarının korunmasını ilke edinen Devletimiz iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam edecektir.

İnsanların ve toplumların birlikte yaşamlarını sürdürebilmelerinin temel değerleri, saygı, hoşgörü ve sorumluluktur. 

İlimizde de insan haklarının korunması ve bu değerlerin gerektiği zaman hatırlatılması amacıyla kurulmuş bulunan İl İnsan Hakları Kurulu tarafından konu ile ilgili bilinçlendirme ve varsa şikâyetleri değerlendirme çalışmaları titizlikle yürütülmektedir. 

Bu günün; tüm kurum, kuruluş ve bireyler tarafından kişileri hakları konusunda bilgilendirilmesi, bunun yanında saygı, hoşgörü ve sorumluluk sahibi olunmasının hatırlatılması ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım.