Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.
       Öğretmenlik, hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve onurlu bir görevdir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi büyük bir fedakârlık ve özveriyle yetiştiren, onlara iyiyi, doğruyu gösteren ve sorumlu bireyler olarak yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler.
       Öğretmenlik, tüm mesleklerin temelini oluşturur. Öğretmenlerimiz sayesinde gelecek nesillere ekilen tohumlar yeşererek, ülkemizi, geleceğin dünyasında daha çağdaş ve modern bir seviyeye getirecektir. Bu saygın mesleğe kendini adamış olan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da istikbalimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir.
       Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır.
       Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde ve Ülkemizin her köşesinde görev yapan, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü içtenlikle kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan aziz eğitim şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (20 Nisan cumartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (20 Nisan cumartesi)