Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, engellileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, durumlarından ötürü morallerini bozmamalarını çünkü kendilerinin Allah tarafından mükafatlandırılacaklarını söyledi
Isparta Valisi Memduh Oğuz Yalvaç ilçesini ziyareti sırasında Türk Sakatlar Derneği Yalvaç Şubesini ziyaret ederek engelliler ile görüştü. Vali Memduh Oğuz'a bu ziyaretinde daire müdürleri ve İl Müftüsü de eşlik etti.
Engelliler ile yakından ilgilenen Vali Memduh Oğuz, İl Müftüsü Avcı'yı yanına oturtarak kendisinden bir konuşma yapmasını istedi. Müftü Avcı kendisinin evinde de bir engelli bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:
''Hayat sevmek demektir, hayatı ve yaşamı sevin. Durumunuza bakarak sakın ümitsizliğe kapılmayın, moralinizi asla bozmayın. Şunu unutmayın ki sizler Allah'ın sevgili kullarısınız. Bu durumunuz aslında gizli bir hazinedir ve siz bunun karşılığını ahrette mutlaka en iyi şekilde alacaksınız. Hatta kendinizle kalmayıp anne ve babalarınıza da şefaat edecek belki onlarında kurtuluşuna vesile olacaksınız. Sizler topluma emanet insanlarsınız. Sizleri rahat ettirmek toplumun bir görevidir. Sizlerin sorunlarının var olması demek toplumun emanetine sahip çıkamaması demektir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde kalbim katılaştı ne yapmalıyım diyen bir sahabesine 'Bir hasta ziyaret et ve sadaka ver' buyurmuştur. Hastaları ziyaret etmek, onlara moral vermek en güzel ibadettir ve insanın ibret alarak kalbinin yumuşamasına vesile olur.''
Maddi sıkıntıları bulunan TSD Yalvaç Şubesine kakı olması nedeni ile camilerde yardım toplanması konusunda girişimde bulunma sözü veren İl Müftüsü Ahmet Emin Avcı, konuyla ilgilenmesi için İlçe Müftüsü Ahmet Yıldız'a talimat verdi.

-VALİDEN DESTEK SÖZÜ-

Vali Memduh Oğuz derneğin sorunları ile ilgili bilgi aldıktan sonra dernek binasının 3 aydır kirasının ödenemediğini öğrenerek kirayı ödeme konusunda söz verdi. Vali Oğuz, ''Bizler sizleri seviyor ve düşünüyoruz. Bugün buraya bu mesajı vermek için geldik. Biz hayır demeyi sevmiyoruz. Bakın burada daire müdürü arkadaşlarımız var, televizyon var. Şimdi sizin bu isteklerinizi herkes duyacak bakarsınız bir hayırsever çıkar şu yardımda benden der. Sizlerin taleplerini imkanlar ölçüsünde çözmeye çalışalım. İlk olarak kira borcunuzu bir ödeyelim ondan sonrasına bakarız'' dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan da engellilerin özel günlerinde bir araya toplanmalarına yardımcı olmak için Jandarma olarak yardımcı olma konusunda söz verdi. TSD Yalvaç Şube Başkanı Çağlar Özyiğit gördükleri ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Memduh Oğuz ve tüm daire müdürlerine teşekkür etti.