Isparta Valisi Memduh Oğuz, göreve geldiği ilk gün yetiştirme yurdundaki çocuklara söz verdiği halı sahanın ihalesine çıkıldığını söyledi.

İlk göreve başladığı günün akşamında yetiştirme yurdunu ziyaret ederek çocuklarla akşam yemeği yediğini ifade eden Vali Oğuz, o gün akşam söz verdiği halı sahanın yapımı işinin onayladığını ve ihaleye çıkıldığını müjdeledi. Vali Memduh Oğuz, yetiştirme yurdunu ziyaret ederek çocuklara kitap hediye etti.

Kitap dağıtmanın bahane olduğunu, esas maksadının çocukları görmek olduğunu belirten Oğuz, "Çocuklar ben sizin hem babanız, hem de dedenizim. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, yetiştirme yurdu mezunu, eskiler, yeniler, evlenenler, çocuk sahibi olanlar bana telefon edip ziyaretime geliyorlar." dedi.

    Yetiştirme yurdunda kalan çocukları önemsediğini onlarla her fırsatta bir araya gelmeye çalıştığını ifade eden Oğuz, şimdiye kadar pek çok gencin evlenerek mutlu bir yuva kurmasına, üniversite eğitimlerini tamamlayarak iş sahibi olmalarına vesile olduğunu anlattı. Oğuz, şöyle devam etti: "Sizinle benim aramda böyle bir ilişki var. Sadece Isparta'nın yetiştirme yurdundaki çocukların değil, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bütün yetiştirme yurdundaki çocukların babasıyım. Kendimi öyle hissediyorum ve öyle kabul ediyorum.

Buraya gelince de sanki evimize geldik gibi oluyor." İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç da yurtta kalan çocukların Isparta'yı daha iyi tanıyabilmeleri için çeşitli kitaplar dağıttıklarını ifade ederek, hem Isparta'nın tanıtımına katkı sağlamak hem de çocuklarda okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Kitap dağıtım törenine Isparta Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Çocuk Yetiştirme Yurt Müdürü Ali Avşar, Kütüphaneler Müdürü Nur Peri İpek, yurt öğretmen ve çalışanları ile birlikte öğrenciler katıldı.