IGİAD Derneğini ziyaret eden Vali Şemsettin Uzun:“Isparta"ya yapılacak yatırımı Ispartalı yapsın”

 

Vali Şemsettin Uzun Isparta Genç İşadamları Derneği"nin davetlisi olarak bugün derneği ziyaret etti. Genç işadamları ile kahvaltı yapan Vali Uzun, böyle bir derneğin faaliyet göstermesinden dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi.

 

Vali Uzun, dernek üyelerinin sorunlarını da dinleyerek şunları söyledi:”Artık kafamızı kaldırmalıyız. Dünya sürekli değişiyor ve gelişiyor. Artık dünyaya ayak uyduran ayakta kalıyor. Ben istiyorum ki Isparta"ya yapılacak yatırımı Ispartalı yapsın. Bunun için elimizden geleni yaparız. Sizleri böyle bir arada pırıl – pırıl görmekten büyük bir onur duydum. Gelecek sizlerin, genç, dünyayı takip eden, kendini yetiştiren yatırımcıları elindedir. Isparta sizden çok şey bekliyor.

 

Artık eğitim her şey için şart. Yapılacak her işi profesyonel yapmak lazım. Vahşi bir dünya var. Ne yazık ki vuran kazanıyor. Ticarette risk olacak. Bir iş yapıyorsanız iyi yapın. Dedikodu yaparak, birbirimizin ayağını kaydırarak bir yere varamayız, kan kaybederiz. Gelişmiş illerde banka mevduatı yok denecek kadar azdır, para yatırıma gider. Ama Isparta"da böyle bir şey yok.

Isparta"da her türlü alt –yapı var, her şey mükemmel ama yatırım yok. OSB var, yol var, alt – yapı var, havalimanı var işgücü var ama yatırım yok.”

 

IGİAD Başkanı Yunus Karabulut"ta kendilerinin Isparta"yı çok sevdiklerini ve yatırım yapmak istediklerini belirterek, her türlü fikre açık olduklarını söyledi. Vali Uzun ise dernek üyelerinin bir çalışma yapmalarını ve yapılacak çalışmalarla birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.