Demokrat Parti İl Teşkilatı dün Milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. İl Başkanı Hüseyin Dede dün saat 12.00’de Belediye İşhanı 4. Katında bulunan parti merkezinde gerçekleştirilen toplantıda tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEDE; “ÜSLUBU YANLIŞ BULUYORUM”

Son günlerdeki siyasi gelişmeleri değerlendiren Başkan Dede, Vali Memduh Oğuz ve eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner arasında Yakaören Köyü’ndeki gaz sızdıran kuyu hakkındaki diyologlarının topluma yakışmayan üsluplar olduğunu belirterek, kınadı.

İl Başkanı Dede, mevcut Vali Memduh Oğuz’u, hükümet borazanlığı yapmakla suçladı.

“TOPLUMA SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Başkan Dede, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Demokrat Parti’nin üslubunda olmayan ve gerçekten bu topluma yakışmayan üsluplarla siyaset yapılması bizi derinden üzmektedir. Biz geçmişte Demirel’den, Ecevit’ten, Türkeş’ten, Özal’dan, geçmişteki siyasetçilerden hiç böyle edebe uygun olmayan sözler işitmedik. Artık millet bunları görsün, kimlerin yönettiğini, kimlerin kimi yönettiğini ve buna göre karar versin. Topluma yakışmayan edeplerle, hareketlerle bu insanlara çok büyük bir saygısızlık yapılmaktadır.

“KENDİLERİNİ NE YAPTIKLARINI DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM”

Biz geçen ayki toplantımızda üslubumuzun ne olacağını, bu ülkede, bu memlekette demokrat partinin siyasi karakterinin yapısının ne olduğunu yıllardır millet gayet iyi bir şekilde bilmektedir. Bu siyasetçi arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; bu insanlar bu ülkenin hizmetlerine sahip olmak için çıkmışlardır, bu kadar siyasi bir rencide yapmaya gerek oymadığını, kendilerinin ne yaptıklarını bir düşünmeye davet ediyorum.

“ERZAK DAĞITAN VALİ ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Biz üslubu olan bir partiyiz. Geçmişte buzdolabı, televizyon, kömür, erzak dağıtan valilerin ne derecede mükafatlandırıldıklarını görüyoruz. Ama bu mükafatların uzun sürmeyeceğini de çok iyi bilmeliler. Ben gerçekten esefle kınıyorum.

“VALİ TARAF TUTAN KİŞİ OLMAMALIDIR”

Bir valinin bundan önceki bir valiye bayrak açmasını, hatta hükümetin borazanlığını yapmasını gerçekten kınıyorum. Bir valiye yakışmayan hareketlerdir bunlar. Bir vali bir ilin mülki amiridir. Kavga eden, taraf tutan kişi olmamalıdır. Üzülüyoruz” dedi.