"Protokol halısına nöbetçi memur dönemi" başlıklı haber, Isparta Valiliği tarafından yalanlandı. Isparta Valiliği Vekili Avukat Abdullah Çelik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Muhabir Esin Şahin'in 31.07.2006 tarihli gönderdiği ve Ajansınıza ait internet sayfasında yayınlanan ve tüm haber kaynaklarına geçilen "Vali Uzun bir ilke daha imza attı...

    Protokol halısına nöbekçi memur dönemi... Isparta Valisi Şemsettin Uzun, kendi makam odasına çıkan merdivende bulunan kırmızı halıya kendi memurunu nöbetçi olarak görevlendirdi" başlıklı haber yazınız incelenmiştir. Bahsi geçen haber tamamen uydurma, hiçbir belgeye dayanmayan, dolayısıyla gerçekleri yansıtmayan bir haberdir.

    Bu haberde esas hedef kamuoyunu bilgilendirme olmayıp, kamuoyunda valilik makamını ve Sayın Vali'nin şahsını hedef alan bir üslupla yazılmıştır. Zira hiçbir bilgi ve belgeye dayanmamaktadır. Ayrıca yazının boyutu, yayınlandığı ana sayfa ve sütunu, özellikle yazının üslubu dikkate alındığında bu haberde esas hedefin kamuoyunu bilgilendirme olmayıp, kamuoyunda valilik makamını ve özellikle Sayın Vali'nin şahsını hedef aldığı açık bir şekilde görülmektedir.

   Haberde konu edilen iddialar tamamen gerçek dışıdır. Türkiye genelinde gerek valilikler ve gerekse diğer kurumlar incelendiğinde özellikle son günlerde yeniden gündeme gelen terör olayları nedeniyle güvenlik önlemleri konusunda azami dikkat gösterilmeye başlanmış olup bu nedenle Valiler ve diğer üst birim amirlerinin girişleri ayrı olarak yapılmaktadır. Oysa Isparta Valiliği'nde böyle bir ayrım olmayıp vatandaşlarımız dilediği şekilde bina içinde bulunan diğer birimlere gidebilmektedir.

    Valiliğimizde tek giriş olarak görülen ana kapıda gerek polis ve gerekse nöbetçi memurluğu sistemine göre çalıştırılan müracaat memurluğumuz mevcuttur. Bu personelimiz gelen vatandaşlara yol göstermektedir. Kaldı ki Valilik makamı gerek görüldüğü takdirde giriş kapılarının düzenlemesiyle ilgili karar alma hak ve yetkisine de sahiptir. Ancak bugüne kadar gazete haberinde çıktığı gibi bir uygulama kesinlikle yapılmamıştır.

   195 sayılı kanun kapsamında oluşturulan 129 saylılı karara göre Basın Ahlak İlkeleri'nin 1. maddesinde 'doğruluğu kuşku uyandırabilen ve araştırılması gazetecilik imkanları içinde bulunan haberler araştırılıp emin olunmadan yayınlanamaz" denilmektedir. Dolayısıyla yayınlanan bu haberde kaynaklardan rahatlıkla bilgi alınabilecekken bu yol kullanılmadan gerçeğe aykırı biçimde yayınlanması haber alma, kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olmayıp tamamen anılan idareleri ve başındaki yöneticilerini yıpratma amaçlı olduğu düşünülmektedir.

    Ajansınızın yayınladığı bu haberde Valilik makamına hakaret edilmiş ve aynı zamanda 1-2-3.08.2006 tarihli yaygın medya ile internet haber kaynaklarında da haber ajansınızda yazıldığı gibi yayınlanmış ve üstelik yayınınız aracılığıyla da yüzlerce hakaret içeren yorum yapılmıştır. Millet için devlet olma ilkesini benimsemiş bir yönetim anlayışı içerisinde varlığımızı borçlu olduğumuz vatandaşlarımıza karşı ne bir ayrıcalık ne de engel olma gibi bir anlayışımız olamaz". (İhlas Haber Ajansı)