Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı ve Emniyet Teşkilatını yeterince çalışmamakla suçlayan Ali Haydar Önerin Isparta Valiliği döneminde A. Zeki Gürkan'a takdir belgesi verdiği ortaya çıktı.

Milletvekili seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamasında il Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Emniyet Teşkilatını yeterince çalışmamakla ve taraflı olmakla suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in Isparta Valiliği döneminde başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Müdürü Gürkan'a takdir belgesi verdiği ortaya çıktı.

BU NE PERHİZ

Isparta’da göreve başladığı günden bu yana başta okulcanlar projesi olmak üzere polisle vatandaşı buluşturan İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı taraflı olmak, valiyi Kuşatmak, yeterince çalışmamak gibi iddialarla suçlayan Ali Haydar Öner'in Isparta Valiliği döneminde Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a takdir belgesi vermiş olması başta CHP tabanı olmak üzere kamuoyunda 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' şeklinde yorumlandı.

Öner'in valilik döneminde ödüllendirdiği bir müdürü, milletvekili olduktan sonra sert bir şekilde eleştirmesi söz konusu eleştirilerin sadece siyaseten olduğu anlamına geliyor yorumu kamuoyunda hakim oldu.