Van'da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen depremzedelerden bir kısmı, Isparta'daki yakınlarının evlerine misafir oldu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, resmi yönlendirme ile şu ana kadar herhangi bir depremzedenin Isparta'ya gelmediğini, ancak deprem sonrası Isparta'daki yakınlarının evlerine yerleşen depremzedeler olduğunu söyledi.

Bugün 42 kişiden oluşan 8 ailenin yardım için Isparta Valiliği'ne başvurduğunu anlatan Oğuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaçlarının tespit edildiğini ve buna göre gereken desteğin sağlanacağını bildirdi. Oğuz, kendi imkanlarıyla Isparta'ya gelen depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na 450 kişinin barındırılması konusunda müracaatta bulunduklarını anlatan Oğuz, ''Konaklama yerlerimizin listelerini belirledik. Buna göre ilimize gelen depremzedeleri sosyal tesislerimizde ve misafirhanelerimizde barındıracağız'' dedi.