Yağmur suyunun deşarjı için cadde ve sokaklara konan mazgallar önceki gün kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındı.

   Isparta Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Fatih, Zafer ve Hızırbey Mahallesi"nde bulunan mazgallardan bazılarının tamamının bazılarının ise bir bölümünün yerinden söküldüğü bildirildi. Isparta Zabıta Müdürlüğü"nün yaptığı araştırma neticesinde 60 adet demir döküm mazgalın yerinde olmadığı belirlendi. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Belediye olarak hizmetlerimize ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.

   Bizi üzen kendi cebimizden çıkan paralarla yaptığımız hizmetlere sahip çıkılmamasıdır. Her zaman şunu söylüyorum. Bir şeyi yapmak kadar korumakta önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda otobüs duraklarımızın camları kırılıyordu ve bu hala devam etmektedir. Bunları kıran kimler; bizim insanlarımız. Ispartalı hemşerilerimiz yada çocuklarımız. Buradan hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Bunlar milli servettir. Hepimizin malıdır. Bunları korumak hepimizin görevidir.

   Son zamanlarda bir adet daha çıktı. Yollara döşediğimiz yağmur suyu ızgaralarımız var. Bu ızgaralarımızın yerinden söküldüğünü ve alındığını görüyoruz. Bu yollardan hem kendimiz hem çocuklarımız hem de araçlarımız geçmektedir. Her an bir vatandaşımız yada çocuğumuz açık mazgallara düşebilir. Araçlarımız zarar görebilir.

  Bu vicdansızlık örneğidir. Buradaki ızgaraları söküyor başka yere satıyorsunuz. Buradan seslenmek istiyorum. Bu işi yapanlar lütfen bu hareketinizden vazgeçin, biraz vicdan sahibi olun. Hemşerilerimizden de bir isteğim var. Bu işi yapanları gördüğünüzde ALO 153 Zabıta telefonumuzu arayarak ihbar etmelerini istiyorum.

   Kendilerine gereken en ağır ceza verilecektir. Çünkü bu alınan demir dökümler Ispartalının malıdır” dedi.