ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde 39 yaşındaki Durmuş Ali Başarıcı, kaldırımda bulduğu 400 TL'yi polise teslim etti.

Yalvaç'a bağlı Tokmacık Köyü'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Durmuş Ali Başarıcı, Yalvaç Müzesi çevresinde dolaştığı sırada bir banka önündeki kaldırımda yere düşmüş banknotlar gördü. Rüzgardan uçuşan paraları toplayan Başarıcı, çevrede kimseyi göremeyince polise haber verdi. Olay yerine gelen Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis ekibi Başarıcı'dan tutanak karşılığı 400 TL'yi teslim eldi.

Paraları teslim ettikten sonra huzura kavuştuğunu belirten Durmuş Ali Başarıcı, "Kim bilir hangi gariban düşürdü. Paraları görünce 'sahibini bulur veririm' diye aldım ama kimse oralı olmayınca polise teslim etmeyi uygun buldum. İnşallah sahibinin haberi olur da teslim alır" dedi.

Engelli olduğunu ve daha önce engelli maaşı aldığını anlatan Başarıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maaşının kesildiğini kaydetti. Eşi, 2 çocuğu ve annesiyle birlikte köyde yaşadıklarını belirten Başarıcı, tek geçim kaynaklarının aylık 960 TL olan yaşlı bakım ücreti olduğunu belirtti. Başarıcı, "Ne kadar da paraya muhtaç biri olsam başkasına ait bir paranın kuruşunda gözüm olmaz" diye konuştu.