Enflasyon farkına göre belirlenen yeni maaş katsayıları memur emekli maaşlarında yüzde 4 dolayında artış sağladı.


Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız vatandaşın bir kısmı zammı iyi bulurken bir kısım ise yapılan zammı yerinde görmüyor

Hükümetin yaptığı zammı yerinde bulunan vatandaş; “Allah hükümetimizi başımızdan eksik etmesin, yapılan zam belki biraz daha iyi olabilirdi. demek ki; ekonomimiz buna elverişli. Buna da şükür” diye yorum yaptı.

İşte vatandaşın yapılan zamla ilgili açıklaması;

İsa Çelik; “Yapılan zammı hiç iyi bulmuyorum. Kaşıkla verip kepçe ile alacaklar. Bu millet nasıl idare eder, ne yer ne içer, yöneticilerimizin umurunda değil. Biz zam vermiş gibi yapalım da gerisini vatandaş düşünsün. Halkın canı çıksa umurunda değil hiç birinde.

Bu ülkenin emeklileri bu ülke için bu topraklar için senelerini verdiler. Verilen zam hiçbir işe yaramayacak. Birkaç ay sonra okullarda açılacak, babalar anneler hangi para ile ihtiyaç karşılasınlar” diye konuştu.

Osman Demirbaş ise; “Allah hükümetimizi, devletimizi başımızdan eksik etmesin. Çalışanın hakkını veriyor hükümetimiz. Yapılan zam için gerçekten teşekkür ederim, Sayın Başbakanımız kendi ağzıyla açıkladı. Sağ olsunlar KEY ödemelerini de yapacaklar” dedi

İbrahim Demirkazıkçı: “Memlekette yoksulluk ve açlık sınırı belirli standartlarda iken yapılan zamda adalet nerde eğer zam yapılacaksa bunlar baz alınarak yapılmalı.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Nadire Yavuz: “Verilen zamdan gerçekten hoşnut değiliz. Kıt kanaat geçinmek bir tarafa borç parayla yaşıyoruz, aldığımız bu zamla hasta bile olmaktan çekiniyoruz. Artık bizi de görsünler.”diye konuşarak verilen zama isyan etti.

İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş ise şu şekilde konuştu; “İki kişilik bir aile baz alındığı zaman bile aldığımız zam bizi geçindirmek yerine borç almaya sürüklüyor. Bir emekli köy kökenli olmadığı sürece, birileri tarafından yardım almadıkça % 200 zam dahi verilse yaşamak bir ihtimal. Bu zam doğrultusunda bulgur pilavı ve tarhana çorbası yemekle ancak yaşayabiliriz. Tabi bunu da parayla almazsak” şeklinde ortak açıklamada bulundular.

Olusum Gazetesi