Isparta'nın kanalizasyon suyu Sav Kasabası toprakları üzerinden geçiyor. Seçimden seçime yapılacak denilen dereye çözüm sadece lafta kalıyor.Bölge halkı yoğun kötü kokudan şikayetçi. 

Kasabalı vatandaşlar '' Bu kanalda koku yoktur diyenler akşam üzeri sadece yarım saat Sav Yolu üzerinde Yapaş Züccaciye önünde beklesin. Ertesi günü bu kanalı kapatırlar.

Isparta'mızın bütün şehir olma zamanlarında Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bey burada koku olmadığını ilaçlama yapıldığını basına aracılığı ile söylemişti. Gerçekten o zaman koku kesilmişti. Bütünşehir rafa kalktı kokular tekrar artmaya başladı.Her gün akşam üzeri özellikle hafta sonları aşırı koku oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda bu yoldan Antalya'ya içerisinden araç geçecek borular götürüldü. O boruların 4 veya 5 tanesini Isparta'da bıraktırsaydık o kanal sorunu bitecekti. Bu kadar basit iş nasıl yapılamıyor? Yapamıyorlarsa biz yapalım! Bizlerde insanız ve sağlığımız tehlikede.Gerekirse Sav Belediyesi'nden otobüs isteyeceğiz kasaba halkı olarak Cumhurbaşkanımız'a gideceğiz. Bizler kasaba halkı olarak laflarla oyalanmak istemiyoruz,icraat görmek istiyoruz.'' diye tepkilerini dile getirdiler.

Yetkililerin duruma ne tepki vereceği merak ediliyor.