Isparta'da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanı'nda vatandaşlara 6 bin adet sedir, ardıç ve ceviz fidanı dağıtıldı.
     Meteoroloji Bölge Müdürü Hamza Uğur, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar ve Çevre Orman İl Müdür Vekili Mustafa Zorlu 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günü etkinlikleri kapsamında Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret ettiler.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı açıklamada, orman, su ve meteorolojinin insanlık ve canlılar açısından önemli unsurlar olduğunu belirterek, ilmi bilgisi olmayan insanların bile bu üç unsurun dünya açısından ne derece önemli olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.
     Isparta ile bölgesinin orman ve su bakımından zengin bir böle olduğuna işaret eden Oğuz, ormanlık alanların yanı sıra çok sayıda milli parkların bulunduğunu ve yeni korunmaya değer alanlar oluşturulduğunu kaydetti. Orman ve su kaynakları alanlarının korunması gerektiğini anlatan Oğuz, bir yandan orman zenginleştirilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü bir yandan da orman köylülerinin refah seviyesinin yükseltildiğini aktardı. Oğuz, Isparta'da Sütçüler, Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç bölgelerindeki orman köylülerinin refah seviyesini artırmaya yönelik tarım ve sanayi müdürlüklerinde çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.
     Sahip olunan değerlerin korunması gerektiğini vurgulayan Oğuz, halkın da bu konuda oldukça bilinçli olduğunu belirtti.
     Ziyarete katılan daire müdürleri de çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
     Ziyaret sonrası Hükümet Meydanı'nda vatandaşlara 6 bin adet sedir, ardıç ve ceviz fidanı dağıtıldı.