Isparta’da Vefa Sosyal Destek Grubunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar başta olmak üzere 1,5 aylık süre içinde 18 bin kişinin ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÇALIŞIYOR…

Bilindiği gibi, geçtiğimiz Mart ayında Valilik koordinasyonuyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 112, 155 ve 156 hatlarına gelen çağrıları değerlendirdikten sonra vatandaşların ihtiyaçlarını ve resmi kurumlardaki işlemlerini karşılamak için çaba gösteriyor.

BUGÜNE KADAR 18 BİN VATANDAŞA ULAŞILDI

Uygulamanın başladığı günden beri dışarıya çıkmaları kısıtlanan vatandaşların her türlü taleplerinin karşılanmasına devam eden Vefa Sosyal Destek Grubu, 112, 155 ve 156’dan Isparta Valiliğine iletilen alışveriş, banka, maaş, sağlık, seyahat, sosyal hizmetler gibi taleplerin yaklaşık 18 binini karşılamış durumda.

“EVDE KAL’ MESAJI

Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşlara ihtiyaçlarını kendilerinin getireceğini belirterek onlara ‘Evde Kal’ mesajı veriyor. Bu doğrultuda; Isparta Valiliği, Kovid-19 ile mücadele kapsamında ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ ile vatandaşlara hizmeti aralıksız sürdürüyor. Yine aynı grup vasıtasıyla, il ve ilçe merkezi ile köylerde yaşayan yardıma muhtaç, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara da yardım desteği devam ediyor.