1977-1980'da Gülbirlik Genel Müdür Yardımcılığı yapan, KKTC Yakındoğu Üniversitesi'nde hocalık yaparken geçen yıl kanser nedeniyle vefat eden Atila Türk'ün mezarın bakımsızlığı ŞAİK Lisesi mezunlar grubu arkadaşlarını rahatsız etti.

Atila Türk. Entellektüel bir kişilik. 1977-1980'li yıllarda sol iktidarında Gülbirlik Genel Müdürlüğü yapan Merhum Ahmet Aksakal'ın yardımcısı. ŞAİK Lisesi Mezunu. Ölümünden önceki ömrünün son 13 yılında da KKTC'de Yakındoğu Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nde hoca. Yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle 10 Eylül 2016'da vefat eden Atila Türk'ün kabri de son görev yaptığı Kıbrıs'ta bulunuyor. Hiç evlenmediği için kimsesi olmayan Atilla Türk'ün 10 Eylül 2016'da defnedildiği kabrinin içler acısı durumu vefalı arkadaşlarını rahatsız etti. 

İş ilişkileri sebeb ile sık sık KKTC'ye giden İzmir'de ikamet eden Ispartalı işadamı Nail Binli, Ekim-2016'da lise arkadaşı Atila Türk'ün kabrini ziyaret etti. Ziyaret sırasında kabrinin durumundan rahatsız olan Binli, fotoğrafını çekip 60 kişilik 1968 ŞAİK Lİsesi mezunları grubuna attı.  Atila Türk'ün yalnız ve kimsesiz  olduğunu bilen Nail Binli, arkadaşlarına 'kabrini yaptıralım' teklifinde bulundu. Binli'nin teklifi vefalı arkadaşlar grubunca uygun görüldü. Aralarında toplanan para ile mezar toprağının oturması için 10 ay beklendi.

Toplanan para, o dönemde Isparta'da Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan ancak şu an Kıbrıs'ta yaşayan Bübür Nihat Özar'a gönderildi. O'nun bulduğu usta Atila Türk'ün mezarını yaptırdı.