Isparta’da, katıldığı bir televizyon programında Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım hakkında sarfettiği söz nedeniyle Başsavcı tarafından hakkında 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açılan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, davanın açılmasını isabetli bulduğunu söyledi.

Bu vesileyle gerçeklerin Ispartalılar ve kamuoyu vicdanında ortaya çıkmasının sağlanacağını kaydeden Öner, şöyle konuştu: “Ancak, Sayın Başsavcının Isparta Adliyesindeki diğer hakim ve savcıların itham edildiği iddiası kabul edilmeyecek bir istismar örneğidir. Herşey mahkemede ortaya belgeleriyle konacaktır. Görevini ettiği yemine sadık kalarak tarafsızlıkla yapan yargı mensuplarına saygımız sonsuzdur.”
 
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, avukatı Mehmet Çelebi aracılığıyla, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner hakkında yerel bir televizyonda "kendisi ve yürüttüğü görev hakkında kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü ifadeler kullandığı" gerekçesiyle Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 10 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.