MÜSİAD Genel Merkezinin başlattığı, eski bir Osmanlı geleneği olan ‘Zimem (veresiye) defter satın alma’ uygulamasını, MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan Yönetim Kurulu üyeleri sürdürdü.

BAŞKAN BAYSAN; “AMACIMIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEK”

Başkan Yalçın Baysan ve yönetim kurulu üyeleri, Karaağaç Mahallesinde bakkalları ziyaret edip veresiye defterlerini satın alarak yaklaşık 50 vatandaşın borçlarını ödediler. Başkan Baysan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dünyaya her alanda örnek olmuş ecdadın, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için bırakmış olduğu geleneklerin yaşatılması gerektiğini belirtti.

“ÜYELERİMİZİN BÜYÜK DESTEĞİ İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ”

Atalarımızın mirası olan, bir Osmanlı geleneği Zimem (Veresiye) Defteri uygulamasını Isparta’mız da başlatmış bulunmaktayız. Üyelerimizin geniş katılımıyla ve destekleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu Cehennem Ateşinden Azat edilme döneminde, sizlerin de vesilesiyle Rabbim yardımlarımızı İzzet-i Dergahında kabul ve makbul eylesin inşallah” dedi.

“ALLAH, HAYIR EDENLERİN HAYRINI, DUA EDENLERİN DUASINI KABUL EYLESİN”

Zimem defteri mirasının, toplumda yeniden gelenek haline gelmesinden memnun olduklarını vurgulayan Başkan Baysan; “Bizler MÜSİAD olarak, geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl Mübarek Ramazan ayında da üyelerimizin destekleri ile bu geleneği uygulamış olmanın mutluluğunu paylaşmak isteriz. Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin, dua edenlerin de dualarını makbul eylesin inşallah. Son olarak, bu mübarek ayın ülkemize sağlık, huzur ve refah getirmesin niyaz ederim. Hayırlı Ramazanlar dilerim” dedi.