Isparta’da dar gelirli vatandaşın yardımına Diyanet Vakfı koştu. Bakkallarda biriken veresiye defterlerindeki borçlar ödendi.

Dar gelirli vatandaşların kara gün dostudur, veresiye defterleri.
Ramazan ayı ve salgın hastalığın etkisini göstermesi üzerine bir kez daha ön plana çıktı, bu defterler.
Isparta’da bakkala borcu olanların yardımına Diyanet Vakfı yetkilileri koştu. Bakkal Keremettin Ünal Vakfın çalışmasını memnuniyetle karşıladı. Ünal, “Komşularımızı tanıyoruz. Pandemi nedeniyle sıkıntıda olanlar çok. Tabi bu Diyanet Vakfı’nın yardım etmesi güzel bir şey oldu. Hem komşularımızı rahatlattı” dedi.
Bakkallara borcu olan 73 kişinin 38 bin liralık borcunun ödemesi yapıldı. Konuyla ilgili açıklama Isparta İl Müftüsü, Diyanet Vakfı Isparta Şube Başkanı Bayram Şahin’den geldi. 
Bayram Şahin konu ile ilgili şunları söyledi: 
“Bu geleneği bu yılda sürdürmeye karar verdik. Allah razı olsun bu şekildeki yardımların daha doğrusu fukara borçlarının silinmesini isteyen yardımseverler bizlere başvuruyorlar. Allah onlardan razı olsun. Ceplerinden çıkmadan Allah onlara daha fazlasıyla iade etsin inşallah. Bu sene de 73 kişinin borcunun 10’a yakın bakkaldan inşallah sileceğiz. Buradan başladık rabbim devamını eylesin. 
Malum ramazan yardımlaşma ayıdır. Bu da geleneksel olarak, atalarımızdan bize, zaten yardımsever bir milletiz. Allah bu yardımların devamını nasip eylesin.
Meblağ olarak 38 bin lira olarak yardım dağıtıyoruz.”
Yapılan bu iyilikle aynı anda hem vatandaş hem de esnaf bir yükten kurtulmuş oluyor.