•    ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU ISPARTA’DA 295 MİLYON TL YATIRIM BEDELLİ 30 ADET TESİSİN TEMELİNİ ATACAK VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da tesis edilen 30 tesisten 13 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 17 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 12 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Isparta’ya kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 16 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

    Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 4 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da Valilik Önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 295 milyon TL yatırım bedelli 30 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. 

Isparta’ya 295 Milyon TL’lik 30 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Atabey Akçay Barajı, Gelendost Yeşilköy Barajı, Gönen Güneykent Uludere Göleti Sulaması, Gönen Güneykent Uzundere Göleti Sulaması, Sütçüler Aşağıyaylabel Regülatörü ve Sulaması ile 11 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temellerini atacak. 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 6 adet sulama, 4 adet depolama ile 2 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Yazılı Kanyon Tabiat Parkına ve Gölcük Tabiat Parkına giriş kontrol ünitesi yapımı ile Geçici Hayvan Bakımevi’nin açılışını gerçekleştirecek.
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 30 tesisin maliyeti ise 295 milyon TL. 

Ayrıca, Isparta’da düzenlenecek merasimde 6 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, lavanta, mahlep, dut, zerdali, iğde, biberiye ve sedir fidanı türlerinden oluşan toplam 3.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Isparta’nın Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 24.922 dekar zirai alan suya kavuşacak. 18 milyon metreküp su depolanacak. 1 ilçe ve 15 köy taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.