Karacaören Barajında ki suyun Antalya'ya içme suyu olarak verilecek olmasından ötürü iş yerlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan esnafa Isparta’dan kimse sahip çıkmadı. 15 gün içerisinde tesisleri terk etmeyenlerin iş yerleri yıkılacak.
 
Isparta’da, sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1977-1990 yılları arasında inşa edilen Karacaören Barajı, Antalya'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için o ile tahsis ediliyor.
 
Bu girişim nedeniyle birçok alabalık çiftliği kapanacak.
 
Isparta'da yeni bir kriz doğuyor. Geçimini Karacaören Barajından sağlayan, birçok esnaf ve girişimci iş yerlerini kaybetmeyle karşı karşıya kaldı.
 
Tebligat yapılan esnaf 15 gün içinde tesisleri boşaltmazsa yıkım gerçekleştirilecek.
 
Tüm bu iddiaların sahibi olan Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, gerekli önlemlerin alınmaması halinde ise Isparta Alabalığının neslinin tükeneceğini de söyledi. Başkan Kutlu:
 
"Türkiye'de üretilen 8 alabalıktan 1 tanesi Isparta’da üretiliyor. Çeşitli önlemler alınarak bu kriz yok edilebilir" dedi.
 
ISPARTA ALABALIĞI YOK EDİLMEK Mİ İSTENİYOR?
 
Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu "Isparta Antalya karayolu üzerindeki Karacaören Barajının suyu Antalya'ya içme suyu olarak verilmesi karara bağlanmıştır. Burada bulunan balık üretim çiftliklerinin ve restoranların suyu kirlettiği gerekçesiyle kısa sürede boşaltılması isteniyor.
 
Bu tamamen yanlış. Nasıl Eğirdir gölü suyunu Isparta arıtarak içiyorsa Antalya'da bu suyu arıtarak içsin. Burada balık üreticileri mağdur edilmesin. Çiftlikte çalışanlara istihdam sağlanıyor. Türkiye'de üretilen alabalığın 8/1 i Isparta çiftliklerinde üretiliyor. Bu Isparta alabalığının yok edilmesi demektir". Dedi.