Bölgemizde yetişen ıtri ve tıbbi bitkileri kozmetik sanayi ürünü olarak değerlendirme hedefiyle yola çıkan İksir, ilk adımı lavanta ile attı. Hakiki lavanta yağından sıvı sabun, duş jeli, kolanya ve el kremi yapıldı.

Isparta'nın gül başta olmak üzere ıtri ve tıbbi bitkiler alanında hamallık yaptığına ve para kazanmadığına inanan İşadamı Barış Gümüş, Süleyman Demirel OSB'de kurduğu fabrikasında gülden sonra lavanta menşeeli kozmetik ürünlerini piyasaya sundu. Ala Rose markasıyla gül ürünleri alanında 39 çeşit ürün ile piyasaya giren MCC İksir Kozmetik A.Ş, yeni bir Isparta'ya özgü ürün yaptı. 8 Aylık Ar-Geç çalışması sonucunda hakiki lavanta yağından yapılan ve ambalajlanan sıvı sabun, duş jeli, kolanya ve el kremi Ala Lavandula markası altında mağazalarda satışa sunuldu. 

İşadamı Barış Gümüş'ün sahibi olduğu MCC İksir Kozmetik A.Ş'de genel müdürlük yapan Ahmet Doğaner, lavanta menşeeli ürünlere gösterilen talepten çok memnun olduklarını söyledi. Son günlerde ulusal ve yerel basında Kuyucak Köyü ve lavantanın popüler olması ve vatandaşların ilgi göstermesi nedeniyle lavanta özlü ürünler yapma kararı aldıklarını anlatan Doğaner, "8 aylık Ar-Ge çalışmamız sonucunda Isparta'ya özgü bir ürün yaptık. Ala Lavandula markası altında imal ettiğimiz ürünlerimiz mağazalarımız raflarında yerini aldı. Lavanta  menşeeli ürünlerimiz şimdilik 4 çeşit. Sıvı sabun, duş jeli, kolanya ve el kremi başlangıç ürünlerimiz. Lavantalı ürünlerimiz daha sonra artırılacak.

Çeşitlilik çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz sadece lavanta ile kalmayıp bölgemizde yetişen ardıç, biberiye gibi bir çok tıbbi aramotik bitkileri de kapsamakta. Lavanta bu sürecin sadece bir başlangıcı. Projeyi özellile lavantadan başlattık. Bunun sebebi son günlerde gerek ulusal gerek yerel medyada Kuyucak köyümüzün ve lavantanın popüler olması. Turist potansiyelinin artması bizi bu konuda teşvik ettik" diye konuştu.

MCC İksir Kozmeti A.Ş bünyesinde 39 çeşit gül ürünü de imal ediliyor. Gül ürünleri markası piyasada Ala Rose ismi ile alıcı buluyor. MCC İksir, önümüzdeki günlerde Hapy Body markalı ürünlerini de piyasaya çıkaracak.