Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı'nın, yabancı doktorlara Türkiye'de çalışma imkanı sağlayan kanunun, bazı maddelerini bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri göndermesi konusunda; "Gerekçeleri internetten izledim ve Cumhurbaşkanı'nın bu hususta yanlış bilgilendirildiğini düşündüm" dedi.

Recep Akdağ, Isparta'da yaptığı açıklamada, yabancı doktorlara Türkiye'de çalışma imkanı sağlayan kanunun bazı maddelerinin, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iade edilmesini değerlendirdi.

Akdağ şunları söyledi: "İnternetten bana aksettirilen gerekçelere baktığım zaman doğrusu sayın Cumhurbaşkanı'nın bu hususta yanlış bilgilendirildiğini düşündüm. Çünkü gerekçeler içinde, Türkiye'de hekim sayısının, dengesiz dağılımdan dolayı yetersiz olduğu gibi ifadeler var. Türk hekimlerinin istihdamının sağlanamadığı gibi ifadeler var ki bunlar Türkiye'nin gerçekleri değil. Belki hekim dağılımı daha önceden biraz bozuktu ama dönemimizde bunu büyük ölçüde düzelttik. Ayrıca Türkiye'de hekim istihdamında hiçbir problem yok. Nerede bir hekim varsa biz ona derhal iş veriyoruz."