Isparta’da bir hafta boyunca kalacak olan yabancı misafirler şehrin tanıtımı kapsamında Off Road gezisi yaptı. Isparta Davraz Off Road Kulübü tarafından Andık Deresi, Bezirgan Şelalesi, Kirazlıdere bölgesinde gezi yapan öğrenci ve öğretmenler, Isparta Belediyesinin Kirazlıdere Tesislerinde, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından ağırlandı. Misafirlere Isparta’nın turizm değeri de taşıyan gül ve lavanta tabloları hediye edildi. 


Isparta Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen, Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Isparta Davraz Off Road Kulübü Başkanı İslam Antalyalı, off roadcılar, misafir öğrenci ve öğretmenler ile proje ortaklarından Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. 
Misafirlerin şehrin turizm tarih ve kültürel miras yerlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, “Bu süreç içerisinde Isparta Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bizlere ciddi destekler verdi. Kendilerine de bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Isparta’mız adına da güzel bir gelişme olacak. Hem mesleki eğitim hem de okul eğitimi anlamında Erasmus’ta iyi projeler geçmiş durumda. Sadece mesleki eğitimle ilgili de önümüzdeki günlerde 500 öğrenci hareketliliğinin yurt dışında yaşamasını planlıyoruz” dedi. 


Erasmus kapsamında Isparta’ya gelen misafirleri şehirde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen de eğitim alanındaki çalışmaların son derece önemli olduğuna işaret etti. Şadiye Başdeğirmen, Romanya’dan şehre gelen eğitimci Hemen Carmen Maria ile yine tekerlekli basketbol milli oyuncusu 21 yaşındaki iç mimarlık öğrencisi Sena Söbü’nün buluşmasındaki duygusal anların ve aralarında geçen diyalogdan oldukça etkilendiğini aktardı. Isparta’nın tanıtımına katkı sunmak adına misafirleri Kirazlıdere’de ağırladıklarını dile getiren Şadiye Başdeğirmen, “Misafirlerimizi tanımak, Isparta’mızı tanıtmak ve güller ve lavantalar diyarı şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Gül ve lavanta sezonunda da tekrar şehrimize bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.
Romanya’dan şehre gelen eğitimci Hemen Carmen Maria da, Isparta’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Sena Söbü ile buluşmasında yaşanan diyalogdan bahsetti. Hemen Carmen Maria, Söbü için, “Bende kızımıza örnek olmak istiyorum. Bilmesi gerekir ki, yılmazsa onu kimse durduramaz” derken, kendi hayat hikayesini paylaştı. Hemen Carmen Maria, “15 yaşındayken araba kazasından sonra bende engelli oldum, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Zor zamanlar geçirdim, ailem bana çok destek oldu. Hiçbir zaman vazgeçmedim, şu anda iki çocuğum ve torunum var. umarım kızımızda aynı şekilde hayatını vazgeçmeden devam ettirebilir” görüşlerinde bulundu. 

21 yaşındaki iç mimarlık öğrencisi engelli Sena Söbü de “Kendisinin bahsettiği şeyler kalbime dokundu. Anıları gözlerimin önüne geldi. Şu anki etkinlikten dolayı da herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni insanlarla tanışmak çok mutluluk verici. 8 yaşından bu yana basketbol hayali kurdum. Bu dünyada hiçbir dezavantajınız yok. Yeter ki isteyin bir yerlere varırsınız. Asla pes etmeyin” dedi. 

Isparta Davraz Off Road Kulübü Başkanı İslam Antalyalı ise yurt dışından gelen misafirlerle şehrin doğasını ve güzelliklerini, kültürel değerlerini tanıttıklarını belirtti. Antalyalı, “Ekibimizle 28 arkadaşımızla doğada off road yaptık. Kulüp olarak Isparta’mızın tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı bizlerde mutlu olduk” görüşlerinde bulundu. 
 

Isparta’da taksi esnafı kalbine yenildi Isparta’da taksi esnafı kalbine yenildi