Ziraat Odası Başkan Bayram Kutlu, yurdun önemli bölümünde etkili olan yağışların kuraklık nedeniyle bazı ürünlerde verim kaybı yaşayan çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi. 
 
Başkan Kutlu, yağışların, özellikle hububat ekim döneminde olan üreticileri bir nebze de olsa rahatlattığını kaydetti.  Kutlu şöyle konuştu: “Geçen sene çok fazla kar yağışı olmamıştı. Sonrasında kuraklık yaşandı. Şu anda yağmurla birlikte toprak nemini aldı. Hububat ekim zamanı yağan bu yağmur, çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. 
 
Isparta ve çevresinde son birkaç gündür etkili olan yağışlar, ilkbahar döneminde yağış bekleyen çiftçiyi sevindirmiştir. Bu aylardaki yağışların üreticilerimiz için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.  Çünkü, bu dönemde yağan rahmet ürünlerin verimini önemli ölçüde arttırıyor” dedi. 
Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, havaların kuru gitmesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Ispartalı üreticilerin, son 3 gündür yağan yağmurla birlikte rahat bir nefes aldığını belirtti. Kutlu, yaptığı açıklamada, hafta sonundan itibaren yağışlı bir hava kütlesinin etkisi altına giren Isparta’da aralıklarla düşen yağmurun, özellikle çiftçiler tarafından sevinçle karşılandığını bildirdi.
 
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, metrekareye 40 kilogram yağış düştüğünün belirtildiğini ifade eden Kutlu; “Geçtiğimiz yılların aynı aylarında Isparta’ya düşen yağmur miktarlarını dikkate aldığımızda, bu oldukça iyi bir rakam. Özellikle hububat ekiminin tamamlandığı bölgelerdeki yağış, tarladaki tohuma ilaç gibi gelecektir. Bu yağışlar çimlenmesini tamamlayıp topraktan dışarı çıkmakta olan tohum için büyük önem taşıyor. Umudumuz bu yağışların devamının gelmesidir. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık nedeniyle büyük zarara uğrayan Isparta çiftçisinin tek umudu bu yıl yeteri kadar yağışın düşmesidir” dedi.