Isparta Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, Isparta'ya tahmin edilen yağışın düştüğünü, sel olayının yaşanmamasını ise yağışın belli aralıklarla yağmasına bağladı.
    
Yıldız,  yaptığı açıklamada, Isparta'da kuvvetli yağışın yaşandığını dikkati çekerek, ''Tahmin edilen kuvvetli yağışı aldık, Isparta'ya metre kareye 20 kilogram, en yüksek yağışı ise 38 kilogramla Aksu aldı'' dedi. Dün akşamdan itibaren kriz masası kapsamında çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Yıldız, tahmin edilen kuvvetli yağışın meydana geldiğini bildirdi.
    
Girit Adası'ndan giriş yapan yağışın etkisini azaltarak bölgeye doğru ilerlediğini belirten Yıldız, Fethiye'nin 82, Marmaris'in 150, Finike'nin 75 ve Antalya'nın 37 kilogram yağış aldığını kaydetti. Isparta ve ilçelerine düşen yağış miktarları hakkında bilgi veren Yıldız, ''Sütçüler'e 24, Eğirdir'e 20, Atabey'e 14, Aksu'ya 38, Uluborlu ile Senirkent'e 14, Yalvaç'a 1, Şarkikaraağaç'a 17 ve Süleyman Demirel hava limanına 14.5 kilogram yağış düştü'' dedi.
    
20 kilogramdan sonrası yağışın kuvvetli yağış olarak belirtildiğini kaydeden Yıldız, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan tahminlerin doğru çıktığını söyledi.
    
Olası bir sel felaketinin yaşanmamasını ise yağışın bir anda değil, belli aralıklarla yağmasına bağlayan Yıldız, ''Sel olayının yaşanmamasının nedeni ise yağışın belli oralıklarla yağması. İstanbul'da bir saatte yağan yağmur, bizde geniş aralıklarla yağdı, toprak suyu emdi'' dedi. 
   
Yıldız, yağış beklentisinin pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi. 
     
-ISPARTA VALİLİĞİ TEYAKKUZDA- 
Vali Ali Haydar Öner ise dün akşamdan itibaren tedbiri bırakmayarak, ilgili daire müdürleriyle sık sık toplantı yaptı. Vali Öner, toplantılarda İstanbul'da yaşanan sel felaketini hatırlatarak, Isparta için de Meteoroloji'nin yaptığı uyarıya karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. Önceki gün alınan yağışlardan sonra toprağın suya doyduğunun anlaşıldığını belirten Öner, şunları dile getirdi:''Isparta ve özellikle bazı ilçelerin de etkili sağanak yağış alabileceği yönünde uyarı var. Bu doğrultuda ön hazırlıkları yapmak, teyakkuza geçmek ve kriz merkezimizi hizmete hazır halde tutmak gerekiyor. Her birim üzerine düşen görevi, panik yapmadan ve heyecan yaratmadan doğru bir şekilde yerine getirecek.'' dedi.