Isparta'da kurak geçen Sonbahar mevsimi, vatandaşı yağmur duasına çıkardı.Cuma günü yapılan yağmur duasında eller semaya açılarak gönülden dua edildi.

Kış aylarının gelmesine rağmen bölgede yeterli yağmur olmaması nedeniyle Cuma günü tüm Cami İmamları ve tüm Cemaatler Cuma namazı sonrası yağmur duası yaptı. Isparta ve çevresinde bu aylarda bol miktarda yağış görülürdü ancak bu yıl Kasım ayının sonlarına ulaştığımız bu günlerde bölgede kuraklık hâkim. Bu sebeple Isparta'da Cuma günü yağmur duası yapıldı.

Tüm Cami İmamları ve Cemaatlerce organize edilen yağmur duasına çok sayıda vatandaş amin dedi. Bölgenin yağış almaması hem vatandaşı hem de çiftçiyi zor durumda bırakacağa benziyor. Bölge halkının bir kısmının geçimini çiftçilikle karşıladığı Isparta ve çevresinde, 7’den 70’e herkesin bir araya geldiği yağmur duasında kadın-erkek vatandaşların katılımıyla önce Cuma namazı kılındı. Ardından Cami İmamları tarafından yağmur duası edildi. Bereketli yağmurların gelmesi umuduyla yapılan yağmur duasında birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma duyguları ön plana çıktı.

YAĞMUR DUASI:
yağmur duası metni ile ilgili görsel sonucu

ANLAMI:"Bize yardım eden, içimize sinen, bol ve faydalı olup her tarafı kaplayan ve her tarafı sulayan genel bir yağmur ihsan et.

Allah'ım! Bizi yağmurla sula, bizi ümitlerini kesmiş kimselerden etme. Allah'ım! İlerde, kullarda ve yaratıklarda öyle bir güçlük ve darlık var ki, senden başkasına arzedemeyiz... Allah'ım! Bizim için ekinler bitir, hayvan memelerini sütle doldur, bizi göğün bereketlerinden sula ve yeryüzünün bereketlerinden bize ürün bitir. Allah'ım! Biz senden mağfiret dileriz. Şübhe yokki sen, çok bağışlayansın. Artık bize gökten bol bol yağmur yağdır.