Ziyarette Milletvekili Özel'e AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yasir Pirimoğlu, Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay, Şehir Plancısı Mehmet Pala da eşlik etti.
Yakaören Köyü Sosyal Tesisleri Meydanlığında vatandaşlarla buluşan Milletvekili Özel, imar ve köyün sorunlarıyla ilgili sorunları yerinde dinledi.
Yakaören Köyü Eski Muhtarı İlyas Can, imar konusunda hızlı bir şekilde ilerleme yapıldığını belirerek, "İmar konusunda hızlı bir şekilde ilerleme yaptık. Ankara Tarım Bakanlığı'nda çok sıkıntılar yaşadık, sayın vekilimin çok emeği var. Bu çocuğun doğumunda hakkı çoktur. Vekilimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay da ise AK Parti İsparta Milletvekili Recep Özel'e sorunların çözümü konusunda ilgisinden dolayı teşekkür ederek, "Çok değerli hemşerilerim, bugün Sayın Vekilimizin buraya teşvikleriyle köyümüzün İmarlarıyla alakalı taleplerimizi, karşılıklı istek ve görüşler için buraya davet ettik. Sadece imar konusunda değil, diğer konularda da köyümüze olan destekleri hakikaten yadsınalacak değil. Kendisine hfitün kövlüm adına teşekkür edivorum. Tekrar desteklen hakikaten yadsınalacak değil. Kendisine bütün köylüm adına teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

"YAKAÖREN'İN İMAR SORUN ÇÖZMEK İSTİYORUZ"
Ak Parti Milletvekili Recep Özel de Yakaören Halkının sorunlarını dinlemek için bugün burada olduklarını söyledi. Gelen sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını dile getiren Milletvekili Özel şunları söyledi:
"Yakaören Köyümüz İsparta'ya yakın, yakın olmanın hem avantajları var hem de dezavantajları var. Kimisi daha önce Çünür, Deregümü bir takım imarlardan faydalandı. Onlar faydalandı biz neden faydalanmıyoruz diye talep ve görüş var. En yakın mahalle olduğundan dolayı buraya gelen Belediye Başkanları 45. ve 46. mahalle dedi. İmarı kısım açılan bölgede olan vatandaşlarımız var. Adam paraya sıkışıyor, düğün yapacak onu satıyor, bir de bu işleri Öyle takip edenler var ki nerede geniş yer var orayı toplayıp daha sonra buradan geçerken rahat edeyim diyen bir kesimde var. Bu iki talep arasında ne olacak? Köylünün talebini bir an Önce yerine getirirsek, onlarda kendince haklılardır. Biz aklıselim davranarak rantçıların eline geçmektense köylümüzün cebine koyalım. Süreçler istediğimiz gibi gitse bu işi şimdiye bitirmiştik. Dönümleri de genişleterek onun da bir çalışmasını yaparız. Burada ilk yapılacak olan, İsparta Belediyesi burada siz bir şey söylemeden yani 7-8 katlı demek yerine önce imara sokalım. Daha sonra yükseltmek kolay. Bu dönüm yerini bir çözüm yoluna koyalım istiyoruz. Diğer konularda da bu bittikten sonra gübre, ilaç pahalı diyebilirsiniz. Bütün her şeye açığız bunu daha sonra konuşalım. O bölgeden tarlayı satmaya çalışan arkadaşlarımız satmasınlar, sizin ellerinizde kalsın. Daha sonra bundan siz faydalanın. Göz bebeği bir yer olacak. Biz kısa sürede bunu çözmeye çalışacağız" dedi. Bu arada Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay, Yakaören katkı ve desteklerinden dolayı AK Parti Milletvekili Recep Özel'e özel bir tablo hediye etti.