Isparta'nın Yakaören köyündeki zehirli gaz sızdıran kuyunun kapatılması çalışmalarında sevindirici bir gelişme yaşandı. Kuyudaki basıncının beklenenden düşük çıkması üzerine kuyuya sıvılaştırılmış çimento basılması için hazırlıklara başlandı. 

   TPAO kuyu tamamlama mühendisi Özger Dursun, kuyudaki ön incelemeyi tamamladıklarını basınç düzeyinin 240 (Psi) yerine 140 (Psi) çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bu basıncın çalışmaları engellemeyeceğini belirten Dursun, kuyuya deneme amaçlı 20 varil su bastıklarını, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını kaydetti. İş makinelerinin hazır olduğunu ifade eden Dursun, kuyuya yarından itibaren sıvılaştırılmış çimento basacaklarını ifade etti.

Bu sistemle kuyunun kapatılmasına yüzde 70 gözüyle baktıklarını ifade ede Dursun, yüzde 30'luk bir olumsuzluğun söz konusu olduğunu anlattı. Özger Dursun, çimento basma işinin bir kerede bitmeyebileceğini, birkaç defa tekrarlayabileceğini ifade ederek, bu yüzden sabırlı olunması gerektiği anlattı.

    Isparta Valisi Memduh Oğuz da 4 yıldır kapatılmayan kuyu için aldıkları bu haberin sevindirici olduğunu söyledi. Şimdiye kadar kuyunun kapatılamamasının manidar olduğunu ifade eden Oğuz, kuyunun kapatılması işinin geçiştirildiğini düşündüğünü kaydetti. Göreve gelir gelmez bu konuda çalışmalara başladıklarını ifade eden Oğuz, "Biz valilik olarak TPAO, belediye, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi arasında bir koordinasyon sağladık. Vali olarak bunun altına imza koydum. Çalışmaların Isparta adına olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum." dedi.