Isparta’da kadınların üretimde olmaları ve ekonomik olarak ayakta durabilmeleri adına bir kooperatif daha kuruldu.
Isparta merkeze bağlı Yakaören Köyünde, Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi kuruldu.
7 kişilik kurucu üye tarafından kurulan yeni kooperatifin hedefleri ve hayalleri büyük.
Bismillah diyerek yola çıktıklarını ifade eden Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Kurucu Başkanı Nermin Sinop, başta Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.
AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Amaçlarının köylerinin tanıtımına katkı sağlamak, bu kapsamda yöresel ürünlerini pazarlayarak ev ekonomilerine katkı sunmak olduğunu ifade den Başkan Sinop; “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Milas Mesireliği, Millet Bahçesi olarak yeniden düzenlenerek işler hale getirildi. Yeni bir cazibe merkezi oluştu. Bu kapsamda Isparta ve çevresinden birçok misafir burayı ziyaret etmeye başladı. Bizde Yakaörenli kadınlar olarak bize has yöresel ürünlerimizi burada pazarlamak istiyoruz. Köyümüze has kiraz reçeli, zini böreği, lahanalı tarhana ve daha birçok ürünümüzü burada pazarlayarak ev ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Şuan için 7 üyeden oluşuyoruz. Kiraz hasadı münasebetiyle köyde çok yoğun günler geçiyor. Hasat biter bitmez yeni üyeler alarak gücümüzü birleştireceğiz. Ve köyümüzde yapılacak olan tüm sosyal ve kültürel aktivitelere kooperatif olarak daha fazla destek vereceğiz. Tekrar sayın valimiz, milletvekillerimiz ve tüm kamu kurum çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki özel bir teşekkürde her şart ve halde bizlere destek olan muhtarımıza. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 
BAŞARACAKLARINA İNANCIMIZ TAMDIR
Üretime meyilli çalışkan Yakaörenli kadınların başarıya ulaşacaklarına inandığını ifade eden Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay ise; “Çok şükür kuruluş şartlarını tamamlayarak kooperatifimizi hayata geçirdik. Üreten, çalışan, topluma katkı sağlayan Yakaörenli kadınlar evlatlarının gözünde her zaman kahramandır ve asildir.  Bu kapsamda kadın kooperatifinin köyümüzdeki sosyal ve ekonomik hayata önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Biz her zaman kendilerini destekleyeceğiz. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz başta olmak üzere destek veren herkese Yakaören halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.