İlimizde geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve bizimde sükûnetle beklediğimiz süreçle ilgili maalesef AK Parti seçilmiş kadrolarından bir cevap gelmemiştir. Bugüne kadar acaba söylediklerini bir kez daha gözden geçirirler ve tekrar bir açıklama yaparlar mı diye bekledik ama maalesef bugüne kadar hiç bir açıklama yapılmamıştır. Onun için bu açıklamanın yapılması zorunlu bir hal almıştır.

Buradan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a sesleniyorum;

Isparta’da sizin döneminizde yapılan belediyecilik çok kötü bir dönem olarak tarihe geçmiş ve Türkiye’de Isparta, kötü belediyeciliğe örnek olarak gösterildiği bir dönemi sizlerle yaşamıştır.

Isparta, döneminizde içine itildiği çukurdan, bu Isparta’nın yetiştirdiği sözüne güvenilir, dürüst, fedakâr, başarılı bir belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya GÜNAYDIN tarafından kurtarılmıştır. Şimdi bu kişiye siyasi bir zulüm yapmak ve karalamak için siyasetin asla kabul etmeyeceği bir tarzda meydan okumak nasıl bir cesarettir?

Bu fedakâr Isparta neden mi tekrar Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜNAYDIN’ı seçti? Siz de çok iyi biliyorsunuz ki dürüst, sözüne güvenilir, çalışkan ve bu Isparta’yı içine düştüğü bataktan ancak o çıkarır diye seçti. Ve her geçen günde desteği artarak devam etmektedir.

Bunu televizyondan tekraren de ifade ettim. Bu hareketlerinize rağmen bu ülkede oluşturulmaya çalışılan bir mutabakat süreci var, bu milli bir süreç ve ona zarar gelmesin diye bekledik ama bir düzeltme şu dakika itibariyle gelmemiştir.

Şayet seviye bu olacaksa bizim de elbette söyleyecek çok sözümüz vardır. Lakin bunun, Isparta’da gerginlik oluşturmak dışında bir faydası yoktur.

Geçmişte olanları elbette unutmayacağız. “Kişiler rahmetli oldu” diyerek siz kime usul öğretiyorsunuz? Siz, bu memleketin her karış toprağında izi olan bir hareketin mensubuna, Belediye Başkanına bu saatten sonra bir söz söylerken dikkat edeceksiniz.

Naçizane tavsiyem şudur: Milli Mutabakat Ankara’da değil tüm Türkiye’dedir. Burada da yaşayan insanlar, burada da ülkücüler var. Biz yastık altı 14’lüsü değiliz. Bizler kimlerin ensesinden toz almamız gerektiğini çok iyi biliriz. Kendimizi kimseye kullandırmayız. Karşınızda öyle kafanıza göre sıgaya çekeceğiniz, akıl öğretmeye kalkacağınız, parmak sallayacağınız kıtalarınız yok hatırlatırım.

Neymiş? ITKM. Çözüm önerilerimizi kamuoyu önünde söyledik. “Samimiyseniz gelin çözelim” dedik; neden bir ses yok? Sözleşme hukukundan, sözleşme tekniğinden anlayan ne kadar ekibiniz varsa alayını getirin. Amacınız çözmek değil mi? Bizim çözüm tarzımız ver kurtul değildir. Bunu çok iyi idrak etmiş olmanız lazım.

Biz, ITKM konusunda iki çözüm önerimiz olduğunu sizlere belirttik. Ya Belediyemiz burayı kendi öz kaynakları ile yapsın ve masraflarına mahsuben alacağı dükkânları belediye mülkiyetine geçirsin, ya da şimdiye kadar doğmuş olan alacakları bir protokol kapsamında güvenceye alınsın ondan sonra kayyum heyetinin istediği tarzda hareket edilsin.

Şimdi en basit şekliyle bu önerilerin hangi tarafı sizlere makul gelmiyor?

Bizim Belediyemizin kendi öz kaynakları ve malları ile bugün Isparta semalarında yükselen yatırımları halkımızın takdirine şayan olmuştur.

Bugün Isparta’nın kronik sorunları Belediyemizce çözüldükçe sizde bir huzursuzluk meydana gelmektedir. Belediyemiz Isparta’nın her yerinde yatırımlar yaptıkça sizler sancılanıyorsunuz. Anlaşıldığı kadarıyla sizler sorunlardan besleniyorsunuz ve bu sorunlar çözüldükçe uykularınız kaçıyor.

Bizler, Isparta’nın ve Ispartalının bir tek delikli kuruşunu dahi anlamsız taşa toprağa gömmeyeceğiz. Gömenlere de o gömdükleri yerden çıkarttıracağız. Mevzu budur.

Belediye Başkanımız da bunun mücadelesini başarılı bir şekilde vermektedir.

Sayın Milletvekili; Belediye Başkanımıza “Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor” diyorsun, burada bir yalan yok tam aksine siz gerçekle yüzleşmekten kaçıyorsunuz, biz Isparta’da 15 yıllık sizin hükümetinizi de gördük, 15 yıldır şehri yöneten belediye başkanını da gördük. Bizde yalan olmaz. Hiç kimse de bugüne kadar belediye başkanımızın bir yalanını görmemiştir, ben de görmedim siz nerde gördünüz buyurun ispat edin veya çıkın yine yanıldık diye açıklamanızı yapın! Olayları kişiselleştirmeyin, Isparta’da huzur olursa herkes kazanır, huzursuzluk olursa Isparta kaybeder; bunu mu istiyorsunuz? Sorumluluk makamında olanların sorumlu davranmaya ve yaptığı açıklamaların çok yakından takip edildiğini ve bir gün cevabının verileceğini bilmesi lazım.

Ayrıca kendi döneminize bu kadar sahip çıkıyorsanız gelin konuşalım neler yapılmış sizin döneminizde.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ’nin belirlemiş olduğu çerçeve ve üslup içerisinde bu milli mutabakat bozulmamalıdır. Bu vesile ile sizleri ülke adına seviyeli bir siyasete davet ediyorum.