MHP İl Başkanı Isa Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İl Başkanı Recep Özel'i özür dilemeye çağırdı. Yalçın'ın açıklaması şöyle:
 
"Sayın Recep Özel ,10 yıl boyunca Isparta’ya kaybettirdiğiniz aşağıda sayacağım eserler için de özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Sayın Recep özel 18.03.2013 tarihli beyanatında: "Dereboğazını da gündemlerinden aldık. Artık neyi konuşurlar bilmiyorum.
 
Bölge hastanesi için de kanun çıktı bu hastane yapılacak "Onların elinden bu malzemeyi aldığımız için özür dileriz" demekte.
 
Sayın Recep Özel; Peki 10 yıl boyunca Isparta’ya kaybettirdiğiniz aşağıda sayacağım eserler içinde de Ispartalılardan Ak Parti Teşkilatı olarak özür dilemeyi düşünüyor musunuz ?
 
Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü nerede? Isparta Meteoroloji bölge Müdürlüğü "istasyon" şekline dönüştürüldü. AK Parti olarak bu konuda ne yaptınız?
 
Giden Bölge Müdürlüğünün yerine Orman ve Su İşleri Bakanı son gelişinde Keçiborlu ve Gönen'e 2013 yılında 100bin TL değerinde 2 adet meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağı müjdesini verdi.
Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü nerede kuruldu, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün Sandıklı, Dinar, Başmakçı müdürlükleri nereye bağlandı ?
 
Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne oldu, AK Parti olarak bu konuda ne yaptınız?
 
Milli Parklar Müdürlüğü" nereye kuruldu? Şarkikaraağaç Kızıldağ milli parkı nereye bağlandı? Isparta’da üç tane milli park varken,(Kovada Gölü Milli Parkı,Kızıldağ Milli Parkı,Köprülü Kanyon Milli Parkı )müdürlük,bir milli parkı olan hangi ilimize gitti?AK Parti olarak bu konuda ne yaptınız?
*Ülkemizde kırka yakın tatlı su gölü varken ,neden Eğirdir Gölünde "Özel Hüküm" ve "Su Kirliliği Kontrol Yönet-meliği" uygulanmaktadır? Biz gölün kur-tarılmasından yanayız ama bu yönetmelik hazırlanırken Isparta için özellikle Eğirdir gölü havzasında yaşayan halkımızın menfaati ile ilgili ne gibi çabalarınız oldu?Göl havzasında ekolojik tarımı başlatmayı, bu konuda teşvik almayı düşünüyormusunuz ? AK Parti olarak bu konuda ne yaptınız ?
 
*Sayın Recep Özel, "Dereboğazını da gündemlerinden aldık. Artık neyi konuşurlar bilmiyorum"diyorsun.
 
"Bu yol yapılamaz, maliyet çok yüksek, bu yolda heyelan var. Bu yolda endemik bitkiler var" diyen sen değil miydin?
 
MHP il teşkilatı olarak "Karadeniz bölgesinden, Akdeniz bölgesine 18 duble yol yapılırken Ak Parti teşkilatı neredeydi? Karadeniz bölgesinde "Bolaman Perşembe yolunda 27.6 km'lik proje için 366 milyon dolar harcanıyor." Bu maliyet değil mi? gibi sorularımız sizi bunaltı ve Ak Parti teşkilatı olarak siz Dereboğazı yolunun duble yol olması için siz apar topar ulaştırma Bakanını Isparta’ya davet ettiniz. Ak Parti Teşkilatı ısrarla 2030 yılını söylerken, Sayın Bakan Isparta’ya geldiğinde,yolun yapım sözünü verdi. Dereboğazı yolu için 2023 yılını gösterdi. Yani bu yol 10 yıl'a kadar bitecek... Isparta halkı adına yine de teşekkür ederiz(!)
 
Sayın Bakan bu yol yapılamaz, maliyeti çok yüksek diyen Ak Partili birilerine de böylece ders verdi!
Sayın Recep Özel,"Onların elinden bu malzemeyi aldığımız için özür dileriz" gibi sözleri kullanmaktan vazgeçin de Ak Parti Teşkilatı olarak yaz mevsimi yaklaşmadan köylümüzün sulama birliklerine olan yaklaşık 29milyon Tl'lik borçları için çözüm üretin. Köylünün tarlada sulama için kullandığı elektriği kesilmesin. Bari bi yaz köylümüz sulama sıkıntısı çekmesin.
 
Yine Isparta Deri Organize Sanayinin yaklaşık 10 milyon Tl'lik arıtma tesisi borcu var. Sizde takdir edersiniz ki 30 derici esnafının bu borcu ödemesi mümkün değil. Bu konu hakkında Ak Parti Teşkilatı yaklaşık üç yıldır bilgi sahibiniz çözüm üretemediniz. Acilen Deri Organize Sanayi "Karma Organize Sanayi bölgesine" dönüştürülmeli. Bu sanayi bölgesi ölüme terk edilmemelidir.
 
Sayın Özel, bir de Isparta’ya kaybet-tirdiğiniz değerlere karşılık olarak yeniden revize edilmeye başlanan teşvik yasası ile ilgilenin. Bari Isparta teşvikte hak ettiği hizmetleri alsın. Biz de size teşekkür edelim."