YAŞADIĞIMIZ SU SIKINTILARI ÜZERİNE AÇIKLAMA

Isparta Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesi Devam Ediyor Isparta Zekâ Oyunları Ligi Konferansları Projesi Devam Ediyor

Yakın zaman önce yaşadığımız su sıkıntılarını ne yazık ki aynı gerekçelerle bugünde yaşamaktayız.

Gerek yaz aylarında gerekse de şu an ilçemizin yaşadığı su sıkıntısının en temel nedeni Hisarardı Köyü’nün hukuk tanımaz tavrıdır. İlçemizin su kaynağı Hisarardı köyü sınırları içerisinden doğmaktadır. Bu suyun %55’lik kısmının kullanım hakkı 1976’da verilen mahkeme kararıyla Yalvaç’a tahsis edilmiştir.

Hisarardı Köyünün bize ayrılan haktan hak talebi, taleple de yetinmeyip işi kanunsuz şekilde eyleme dökerek gece yarıları hukuk tanımaz bir şekilde suyu çevirmeleri ilçemizi susuz bırakmaktadır. Şu an ilçemizin yaşadığı su sıkıntısı, hakkımız olan bu suyun tamamını alamamaktan kaynaklanmaktadır.

Hisarardı Köyü hayvan sulama, baraj doldurma gibi birtakım kanunsuz gerekçelerle suyu kesmekte ve bu kesinti ilçemizin susuz kalmasına sebep olmaktadır.

Bir ilçenin en hayati ihtiyacı olan su üzerinde hiç kimsenin keyfi tasarruf hakkı olamayacağı gibi, bu mesele hiç kimse ya da grubun insafına da terk edilemez. İlçemizdeki su sorununun en kısa zamanda mutlak suretle çözüme kavuşturulacağını Yalvaç Kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.