Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selami Akgün, kooperatife borcu olan ortaklara çağrıda bulunarak, borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuru yapmaya davet etti.
     Akgün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin, zor durumda olan kooperatif ortağı esnafın sıkıntılarına çözüm arayışı içinde olduğunu söyledi. Kooperatifin ortakların takipteki borçlarının biran önce tahsilatını sağlamak ve zor durumda olan ortaklara kolaylık sağlamak üzere 24.01.2011'den 15.02.2011'e kadar takipteki borçlarının yapılandırılmasına karar verildiğini ifade eden Akgün, şöyle devam etti:
     ''Kredi borcu 31.12.2010'dan önce Kooperatif takibine intikal eden ortakların 15.04.2011'e kadar Kooperatife başvurmaları kaydıyla, takibe intikal eden kredi borcu anapara tutarının 1/3 ünü peşin, kalanını iki taksitte ödeyecek (peşin ödemeden sonraki iki ay içerisinde) ortaklardan gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. Kredi borcunun yıl sonuna kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun Kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç yıl sonuna kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir. Kredi borcunun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun Kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 12 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç 24 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir. 19.01.2011 tarihinden sonra taksitlendirme yaptıran ortaklarımızda bu genelgeye uymak zorunda olup, yeniden müracaat edeceklerdir. İcra takibinde bulunan ortaklarımıza da bu genelge ile kolaylıklar getirilmiş olup, verilen süre içerisinde Kooperatifimize müracaat etmelerini rica ediyoruz''