Evde Bakım Hizmeti Birimi tarafından kullanılmak üzere piyasa değeri 20 bin TL olan araç Yalvaç esnafı tarafından satın alınarak Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Tahsin Erdoğan'a teslim edildi.
Aracın teslim töreninde konuşan Başhekim Erdoğan esnafın duyarlı yaklaşımından dolay teşekkür etti. Erdoğan Yalvaç'ta 30'u köy ve kasabalarda olmak üzere 47 hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
''Yılbaşında başlattığımız evde bakım hizmetini aracımız olmadığı için ambulanslarla karşılıyorduk. Ambulans her zaman boş olmayabiliyor. Bu durumlarda da personelimizin hususi otomobilleri ile köylere gidiliyordu. Bu aracın hastanemize bağışlanması ile büyük bir sorundan kurtulmuş olduk. Duyarlı davranarak aracın satın alınmasını sağlayan esnafımıza yürekten teşekkür ediyorum. Evde tedavi hizmeti alan 47 hastamız adına da ayrıca teşekkür ediyorum.''
Araç, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Evde Bakım Hizmet Birimi aracı olduğunu belli edecek şekilde giydirilerek, ilçeye getirildi. Başhekimlik binası önünde aracın anahtarı hayırsever işadamları adına Adnan Gemici tarafından Başhekim Tahsin Erdoğan'a teslim edildi. Gemici, hastalara acil şifalar dilerken ekibe de kazasız belasız görev yapmalarını diledi.
Bağış yapan 4 meslek odası arasında Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Odası, Terziler Odası ve Kunduracılar Odası yer alırken 16 işadamı isimlerinin açıklanmasını istemediklerini belirttiler.