Bu yıl 22. si düzenlenen FİZY LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI’nın İstanbul Finallerine gitmeye hak kazandı.

Türkiye genelinde yaklaşık 700 lisenin katıldığı Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışmasına İzmir elemelerinden katılan Yalvaç Fen Lisesi topladığı 11 104 oy ile Türkiye genelinde 4. Olarak 27 Nisan 2019 Cumartesi günü İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak büyük Türkiye finallerine kalmayı başardı.

Her yıl düzenlenen ve katılımın her yıl arttığı bu yıl da yaklaşık 700 lisenin katıldığı  Fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışmasının İstanbul Finallerine toplamda 31 lise sahne almaya hak kazanıyor, bu liselerden 25 tanesi büyük jüri tarafından belirleniyor.  Geriye kalan 6 lise ise Türkiye genelinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan bölge elemeleri sonucunda yapılan halk oylamalarında katıldığı bölgede en fazla oyu alan ilk 2 okulun katılımıyla belirleniyor.

Eda Yüksel, Sinem Sağlık, Turgut Şenbahçe, Ali Gümüşbaş ve Ece İlay Özgen isimli öğrencilerden oluşan grupla İzmir bölgesinden elemelere katılan Yalvaç Fen Lisesi, halk  oylaması sonucu katıldığı bölgede 2. Türkiye genelinde 4. olarak büyük bir başarı elde etti.

Yalvaç Fen Lisesi Müzik grubuna 27 Nisan 2019 Cumartesi günü İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak büyük Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz.

Grubun, yarışmaya katıldığı şarkıyı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://fizy.org/video/yalvac_fen_lisesi/buzdan_sato