Isparta’nın nüfus ve coğrafya bakımından en büyük ilçesi oyan Yalvaç, ‘Fotokopter’ sistemi ile ilk defa havadan görüntülendi.

Yalvaç, yeni yüksekten görüntüleme tekniği olan “Fotokopter” ile havadan fotoğraflandı. Yalvaç Belediyesi tarafından getirilen Fotokopter, Belediye arşivi için 11 Haziran Cumartesi günü kentin çeşitli noktalarından gün boyu görüntü aldı.

Fotokopter, havadan video ve fotoğraf çekimi için kullanılan çok özel bir cihaz.  Son teknoloji ile tasarlanan yeni 8 pervaneli ve 6 pervaneli helikopterler, talep eden kurum ve kuruluşlara kaliteli ve profosyonel hizmet sunmakta. Ayrıca HD video ve fotoğraf ekipmanlarını taşıyan cihazlar sayesinde, her türlü açık ve kapalı alan çekimleri gerçekleştirilebiliyor.

Gerçek helikopter ile çok büyük bütçe ve bürokratik işlemlerle uğraşmak yerine, Fotokopter ile hem hızlı, hem bütçesi uygun bir şekilde HD video ve fotoğraf çekiliyor. Merkezi İzmir’de olan şirketin sahibi Levent Oktay tarafından gerçekleştirilen havadan fotoğraflama çalışmalarında Anlatan Meydanı, Çınaraltı ve Demokrasi Meydanı, Yalvaç Meslek Yüksekokulu, stadyum, Kuşçular Parkı, Kaş Mahallede restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü tarihi dokulu sokaklar, Kültür Merkezi arkasındaki Miryakefalon Zafer meydanı, Masır Piknik Alanı, Yüzme Havuzu ve Hıdırlık tepesinden Yalvaç genel görüntüleri kaydedildi.

Çekimlerin bir bölümüne katılan Belediye Başkanı Tekin Bayram, çekim merkezlerini de kendisi belirledi. Yeni İmar Planı’nın uygulamaya konmadan önce yapılan bu arşiv kayıtlarının gelecek için çok önemli olduğunu vurgulayan Tekin Bayram, 2009 yılında da balonla hava fotoğrafları çekildiğini ve bunların Yeni İmar Planının şekillendirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi.

Yeni havadan görüntüleme tekniği olan Fotokopter hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, www.fotokopter.com adresindeki internet sitesini ziyaret edebilirler.