Yalvaç Belediyesi Meclisi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda bir oturumla Temmuz ayı olağan meclis toplantısında dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Yalçın Bulgurcu"nun Başkanlığındaki oturumda çoğunluğunun mevcut olduğunun tespitinin ardından meclis müzakereye açıldı. Toplantının hemen başında Başkan Bulgurcu üyelere, geçtiğimiz ay yaptığı kardeş kent Sulejowek gezisi ile ilgili olarak 30 dakikalık bir görüntülü sunum yaptı.

Sunumun ardından başlanan meclis toplantısında gündemin birinci maddesinde İller Bankası"ndan kredi alma konusu görüşüldü. Müzakerenin ardından konu oylamaya sunuldu ve yapılan oylama sonucu 3 üyenin ret oyuna karşılık diğer üyelerin oy çokluğu ile kredi alımı konusu kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise İmar planı tadilatları ve tadilat talepleri görüşüldü. Görüşme sonunda yapılan oylama sonucunda bir plan tadilatı oy çokluğu ile diğerleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin Üçüncü maddesinde de İlave İmar Planı yapılması konusu meclis üyelerince müzakere edildi. Ardından yapılan oylama sonucu konu mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Ağustos ayı meclis için tatil ayı olduğundan bir sonra toplantı olan Eylül ayı meclisinin 05 Eylül 2008 Cuma günü toplanılması oybirliği ile kabul edildi. Dördüncü maddenin tamamlanmasının ardından gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 2008 Temmuz ayı toplantısı sona erdi.