Yalvaç Meslek Yüksekokulu, ''AB Projeleri'' konulu eğitim semineri ve ''Bir Yalvaç MYO Mezununun Kariyer Öyküsü'' konulu sohbet toplantısı olmak üzere iki ayrı etkinlik gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi İzleme ve Değerlendirme Şubesi Uzmanı Emrullah Ünal tarafından verilen eğitim seminerinde Avrupa Birliği ve Türkiye'deki bağlı kuruluşları tarafından verilen destek programları ana hatlarıyla anlatıldı. Bu semineri, Yalvaç Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sektioğlu, Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Halit Toptaş, Eğitim Bir-Sen Yalvaç Temsilcisi İsmail Çevik, öğretim elemanları, öğretmen ve öğrenciler izledi.
Emrullah Ünal, AB desteklerinden yararlanmak için bütün kurumların çok daha fazla gayret içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, ''Biz AB fonlarına verdiğimiz kaynağı geri alamıyoruz. Bu nedenle daha çok sayıda kurumumuz, daha çok sayıda projeyle AB kaynaklarını kullanmayı hedeflemeli. Hem verdiğimiz kaynakları geri almak, hem proje kültürünü geliştirmek, hem de finansman kaynaklarımızı geliştirmek için herkesin bu konuda gayretli olması gerekiyor'' dedi.
Sohbet toplantısında da, Yalvaç MYO Muhasebe Bölümü'nden 2001 yılında mezun olan ve halen Marmara Birlik Zeytinleri'nin Muhasebe Müdürlüğü görevini yürüten Volkan Keçici katılımcılarla iş deneyimlerini paylaştı