Isparta'nın tanıtımına önemli katkılarda bulunan Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Kenti'nde 2012 kazı çalışmaları için 80 bin lira ödenek temin edildiği bildirildi.
Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, yaptığı açıklamada, Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nin Isparta'nın tanıtımına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.
Kılıç, Pisidia Antiocheia Kenti'nin Aziz Pavlus'un kutsal yolculuğunda bir kaç kez uğradığı, kilise kalıntılarının da bulunduğu mekanlardan olması nedeniyle önemli inanç merkezleri arasında yer aldığını vurguladı.
Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özhanlı başkanlığında 2008 yılından bugüne kadar antik kentte kazı çalışmaları yapıldığını hatırlatan Kılıç, ''Bugüne kadar gerçekleştirilen kazı çalışmaları için müdürlüğümüzün girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2008-2011 yılları arasında 452 bin lira ödenek kullandırıldı. 2012 yılı kazı çalışmalarını daha erken başlatabilmek için bakanlığımız tarafından bu yıl için de 80 bin lira ödenek temin edildi'' dedi.
Yalvaç Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 2012 yılında da kazı çalışmalarının Doç. Dr. Mehmet Özhanlı başkanlığında devam edeceğine işaret eden Kılıç, ''Çalışmalarda antik kentte bulunan cadde meydanı, antik hamam, Aziz Pavlus Kilisesi, vaftiz çukuru, batı kapısı ve diğer mekanların açığa çıkarılarak çok sayıda yabancı turistin ziyaret etmesi hedeflenmektedir'' diye konuştu.