Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşarak halkı kontör dolandırıcılığı ve hırsızlık olaylarına karşı bilgilendiriyor.

     İlçe Emniyet Müdürü Zafer Yiğit, Manset32 muhabirine yaptığı açıklamada, kontör dolandırıcılığı ve hırsızlık olaylarının Yalvaç'ta seyrek görülmesine rağmen, bu konuda halkı bilinçlendirme gereği hissettiklerini belirtti.
 

     Polis memurlarının Toplum Destekli Polislik Bürosu tarafından hazırlanan broşür ve 155 Polis İmdat Hattı ile ilgili bilgilerin yer aldığı mektupları ev ve işyerlerine dağıttığını anlatan Yiğit, memurlar ayrıca apartman kapılarının girişine ''Seyyar satıcı ve dilenci giremez'' yazılı notlar yapıştırdığını kaydetti.
 

     Zafer Yiğit, ilçede son iki ayda sadece iki hırsızlık olayı yaşandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
 

     ''Bunun dışında herhangi bir olayla karşılaşılmadı, ancak biz yine de halkımızı olası olaylarda önceden bilinçlendirmek amacıyla Toplum Destekli Polislik Bürosu ile böyle bir çalışma yaptık. Özellikle ev hanımlarımız vaktinin büyük bir bölümünü evde geçirdikleri için apartmana gelen giden şüpheli kişileri tespit edebilirler. Bu tür durumlarda 155 Polis İmdat telefonunu arayarak şüphelendikleri konularda bizi uyarabilirler. Hepimizce malum olan bir konu var ki o da 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarlar sayesinde meydana gelen bir çok olay aydınlatılmış veya meydana gelebilecek olaylar önlenmiştir. İşte bu nedenle halkımızın bizim gözümüz kulağımız olmasını istiyoruz. İhbarda bulunan vatandaşlarımız kimliklerini bildirmek istemezlerse asla ısrar etmiyoruz.''
 

     Kontör dolandırıcılarının da vatandaşları mağdur ettiğine dikkati çeken Zafer Yiğit, polis memurlarının vatandaştan kesinlikle kontör istemeyeceğini, bu konuda vatandaşları bilgilendirmek için broşürler hazırladıklarını açıkladı.